Начало Картинг Гърков, Куличев и Николов с победи в 4-ия кръг на Лаута

Гърков, Куличев и Николов с победи в 4-ия кръг на Лаута

248
0

На 30 май се проведе четвъртият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Надпреварите предложиха много оспорвани битки с доста пилоти в различните категории. Общо 15 пилота взеха участие в състезанието Sprint Cup и се бориха за място на стълбичката.

В категория Pro (Супер финал Б) победител стана Христо Куличев, следван от единствената дама в състезанието Руми Петрова. Третото място зае Данаил Варсано. Куличев си извоюва успеха с първо място в Суперфинала, в който направи и най-бързата обиколка.

В категория Master (Супер финал А) победител стана Любомир Гърков. Пловдивският пилот бе едва 4-и във финала, но направи отлично тактическо каране, като спечели суперфинала и събра 37 точки.

Подиумът в клас Pro (Супер финал Б)

Втори в общото класиране е Делян Мишинков, който спечели финала. В суперфинала обаче води битка с Макси Колев и не избра правилните моменти за двата задължителни бокса. Това го остави едва 6-и, което означаваше 33 точки.

Трети се нареди Кристиян Иванов, който дойде от Pro и с много силен Суперфинал в Master си заслужи мястото на подиума. Колев остана 4-и в общото класиране, на 1 т. пред Росен Тодоров.

Призьорите в категория Master

В клас Junior осем деца премериха сили. Сред тях бяха и дебютаните Димитър Трайков и Георги Чешмеджиев, които караха много чисто. Поредна победа в класа записа Виктор Николов след първи места в Полуфинала, Финала и Суперфинала.

Втори се класира Цветелин Цонев. Той постепенно подобряваше представянето си и след 4-и места в квалификацията и Полуфинала, стана 2-и във Финала и 3-и в Суперфинала. Така той събра 45 точки, колкото и Габриел Александров, но получи предимство заради по-добра най-бърза обиколка.

Четвърти на Лаута завърши Стефан Марудов, следван от Денислав Кузев и първия от квалификацията Константин Йорданов.

Почетната стълбичка в Junior