Начало BG спорт Гърков направи първи обиколки със състезателна кола

Гърков направи първи обиколки със състезателна кола

365
0

Един от водещите пилоти в картинга в клас KZ Любомир Гърков направи първите си километри със състезателен автомобил. На пистата Дракон край Калояново той подкара резервната кола Хонда Сивик на 4-кратния шампион на писта в серия Туринг Иван Влъчков.

Гърков навъртя 20-ина обиколки при слънчево и меко за сезона време. Карането на новата за него машина определено му хареса. При първото качване до Гърков се качи и Влъчков, за да му дава важни съвети.

„Хареса ми, колата е наистина бърза, каза Любо. – Усещането и тръпката са други. По-трудно е спрямо управлението на картинга. Автомобилът беше подготвен много добре. Специални благодарности за теста на екипа и на Стамен Влъчков.“

Бащата и мениджър на Любо – Димитър Гърков, сподели, че засега това е само първи опит на пилота с автомобил, за да види и разбере какво е да караш състезателна кола.

Но има и шанс Любомир да участва в определени състезания или дори да направи цял сезон, ако тимът му събере нужния бюджет. И всеки, който има желание да помогне финансово, може да се свърже с тима и да го направи.

Участието на Гърков в Националните картинг серии също не е сигурно. Според Димитър то зависи най-вече от това дали ще бъдат изпълнени неговите изисквания по отношение на техническите правила и гумите.