Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гаскойн иска точки за всички завършили

Гаскойн иска точки за всички завършили

22
0
Майк Гаскойн

В последните три години нито един от трите нови отбори не успя да спечели дори точка. Ако зависеше от Майк Гаскойн, това би се променило в бъдеще. Британският ас на Катерам иска всички пилоти завършили в състезанието да получават точки и то въпреки че в последните десет години точковата система бе променяна и сега първите десет пилоти биват възнаграждавани.

За Гаскойн обаче тези промени не са достатъчни. Причина за недоволството му е факта, че едва с 11-ата позиция на Витали Петров в последното състезание в Бразилия екипът на Катерам успя да изпревари този на Маруся. А според англичанина представянето на екипа му през целия сезон е било много по-добро от това на руския екип.

„Изпреварването на Витали бе много важно“, обяснява Гаскойн. „Има приблизително 7 млн. причини за това. Петров свърши чудесна работа, а отбора заслужава мястото си, защото през цялата година бяхме пред Маруся. Бяхме по-добрия отбор и нямаше да е нормално, ако бяха завършили пред нас.

Мисля, че трябва да се дават точки на всички пилоти, защото ако класирането зависи само от най-доброто класиране, то тогава можехме да загубим много пари, въпреки че бяхме по-добри от Маруся във всяко състезание. А нещата не трябва да са така.“