Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гаскойн се изказа срещу пистите в пустинята

Гаскойн се изказа срещу пистите в пустинята

35
0
Майк Гаскойн

Техническият директор на Тим Лотус – Майк Гаскойн, изрази разочарованието си относно новите и свръх-модерни трасета, като Сахир и Яс Марина, на които според него се получават крайно скучни състезания.

„Повечето хора си казват – „Имахме невероятен сезон миналата година, така че защо ни е нужно да променяме каквото и да било?“

Но има и друго: Да, сезонът бе невероятен, но имахме три или четири изключително скучни състезания. Ако на някои писти имаме страхотни надпревари всяка година, тогава защо просто не спрем да ходим на скучните писти?

Най-жалкото е, че освен Монако, повечето състезания, които са сред най-скучните в момента, са такива, създадени специално за Ф1. Те са направени в пустинята, където можеш да направиш каквото си поискаш – Бахрейн и Абу Даби бяха двете най-скучни състезания за 2010-та.

Наистина е много разочароващо, че имаме две невероятно скучни състезания на писти, където на практика са имали карт-бланш да правят каквото си пожелаят. Все пак са могли да местят пясъка както си искат“, смята Гаскойн