Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гаскойн: Страхотно представяне на Лотус

Гаскойн: Страхотно представяне на Лотус

43
0

Страхотна квалификация направи тимът на Лотус, изоставайки само на 2,2 секунди от най-доброто време в първата част от тренировката за място на стартовата решетка. Постижението на Хейки Ковалайнен пък бе само на 2 десети от 19-о време на Камуи Кобаяши (Заубер).

– Тази ми квалификационна обиколка бе наистина добра. През целия уикенд досега колата е с чудесен баланс, така че намерих добри настройки и бях уверен в колата си. Трябва да намерим още мъничко скорост, за да се борим с момчетата пред нас в един тур. В състезанието обаче можем да се надбягваме с тях. За малко си мислех, че ще изпреваря Камуи [на грида], но не се получи – коментира финландецът.

Ярно Трули не бе толкова доволен от развитието на нещата при себе си.

– Ситуацията бе сложна за мен, тъй като не успях да направя достатъчно обиколки, за да намеря оптималните реглажи, с които да се чувствам наистина удобно – призна той. – Днес започнахме с по-твърдите гуми, видяхме, че сме близо до екипите пред нас и рискувах да сложа мекия тип, но това не проработи.

За разлика от италианеца Хейки избра да остане с медиум и обиколката му се получи.

– Фактът, че за малко не прескочихме Заубер е знак за това колко далеч сме стигнали – категоричен бе и техническият директор Майк Гаскойн. – Ярно не измъкна максимума от меките гуми при последното си излизане заради изгубеното вчера време. Но като цяло представянето на тима беше страхотно.