Начало Избрани Гасли: Алфа Таури е като мое второ семейство

Гасли: Алфа Таури е като мое второ семейство

499
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли приключва престоя си в Алфа Таури съвсем скоро. Французинът има още две състезания за екипа от Фаенца, преди да отвори нова глава в кариерата си с отбора на Алпин.

Гасли очаква изключително емоционален край на последния си старт с Алфа Таури в Абу Даби. 26-годишният състезател от Руан e част от академията за млади пилоти на Ред Бул от 2014 г. Именно австрийците подпомогнаха кариерата му в бившите серии GP2, както и Супер Формула. До момента французинът прекара целия си престой във Формула 1 с екипите на Торо Росо/Алфа Таури и Ред Бул.

Най-запомнящият се момент на Гасли с Алфа Таури бе в Гран при на Италия 2020. Тогава той спечели състезанието на пистата Монца. Освен победата, той има още два подиума с дъщерния тим на Ред Бул.

През годините Гасли изгражда много близки отношения с колегите си от Фаенца, които на практика са като второ семейство за него. Точно това кара Гасли да изпитва различни емоции, смесващи минало и бъдеще.

„Честно казано, в момента имам както смесени чувства, така и силни емоции“, сподели Гасли. „Наистина съм развълнуван за бъдещето, тъй като виждам голяма възможност да работя с производител като Алпин. Като гледам стъпките, които правят през последните няколко години, съм убеден, че има големи неща за постигане с този отбор. Наистина съм много развълнуван за това.“

„От друга страна, винаги съм обичал това място. Алфа Таури е като мое второ семейство. Това е по-малък отбор в сравнение с Ред Бул или Алпин. Тук станах близък приятел с всеки един механик или инженер. Честно казано израстването ми в F1 беше благодарение на тези хора“, добави пилотът на Алфа Таури.

„Очевидно ще бъде изключителен емоционален когато си тръгна от там. Но от друга страна, това е и начинът, по който трябва да върви кариерата ми. Въз основа на амбициите и това, което искам да постигна във Формула 1, знам, че е и правилният момент да направя крачка напред и да поема в друга посока.“

„Ясно ми е, че това са последните ми два старта с Алфа Таури. Затова очаквам надпреварата в Абу Даби да бъде наистина емоционална и специална за мен.“

Гасли оставя зад гърба си много приятели и близки хора. Въпреки всичко, французинът е убеден, че прави крачка напред в кариерата си с преминаването си в Алпин. Той вярва, че преместването му в Енстън трябва да му помогне да се бори за челни позиции.

„Чувствах, че е необходимо да направя някаква промяна. Честно казано защото съм доста години в екипа на Алфа Таури и допринесох колкото се може повече за успеха на този отбор през последните няколко години. Наистина дадох всичко от себе си. Но в крайна сметка искам да се боря и да бъда по-близо до челото на колоната“, добави състезателят на Алфа Таури.

„Виждам какво момчетата, с които съм се борил в по-малките формули и картина. Макс да печели титли, Шарл се бори за шампионати, Джордж печели подиум, а Ландо (Норис) също получава своите шансове. Затова наистина се виждам някъде около тях. Това е мястото, където искам да се бъда уикенд след уикенд. Смятам, че Алпин ще бъде чудесна стъпка напред в кариерата ми. Въз основа на тяхното развитие знам, че те разполагат с всичко необходимо, за да отговорят на моите очаквания и амбиции“, завърши Пиер Гасли.