Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Усещането да завършиш пред Ферари е страхотно

Гасли: Усещането да завършиш пред Ферари е страхотно

1532
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Алфа Таури

Пиер Гасли финишира четвърти в Гран при на Мексико и бе много щастлив от този резултат. С това постижение тимът на Алфа Таури се изравни по точки с Алпин и битката за петото място при конструкторите през сезон 2021 ще е много ожесточена.

„Страшно съм щастлив, четвърто място е страхотен резултат и не можех да искам повече. Всичко беше под контрол с Шарл [Льоклер] зад мен. Успях да се дръпна напред и управлявах цялото състезание от четвъртата позиция. Колата наистина бе на ниво през целия уикенд – и в квалификацията, и в състезанието.“

„Усещането да завършиш пред Ферари е страхотно. Сега сме с равни точки с Алпин. Личният ми план е да подаря петото място (при конструкторите) на Франц [Тост] и отбора – прекрасен и заслужен коледен подарък, така че ще продължим да натискаме“, заяви Гасли.

Шефът на Алфа Таури Франц Тост също сподели, че уикендът в Мексико приключи много успешно за отбора.

„Благодарение завъртането на [Валтери] Ботас Пиер отиде четвърти и защити това място чак до карирания флаг. Знаем колко е трудно на тази писта да се управляват гумите и да се работи със спирачките, а той бе невероятен през цялата дистанция. Фантастична работа през целия уикенд. Юки [Цунода] нямаше късмет. Сега ще се подготвим за Сао Пауло и се надявам там да имаме подобно представяне“, каза Тост.