Начало Избрани Гасли: Динамиката в Алпин е коренно различна спрямо тази в Ред Бул

Гасли: Динамиката в Алпин е коренно различна спрямо тази в Ред Бул

892
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли направи сравнение между Алпин и Ред Бул. Французинът каза, че динамиката в базирания в Енстън тим е коренно различна спрямо тази в Милтън Кийнс.

Гасли започва първата си кампания с Алпин. 27-годишният състезател премина във френския отбор след като прекара последните близо шест сезона в семейството на Ред Бул. Еднократният победител в F1 получи изненадваща възможност да кара за Алпин заради напускането на Фернандо Алонсо и Оскар Пиастри

Тъй като Гасли имаше действащ договор с Алфа Таури за сезон 2023, Алпин трябваше да плати освобождаващата клауза на французина. Благодарение на това Гасли отвори нова глава в кариерата и ще се състезава в изцяло френски отбор заедно със сънародник си Естебан Окон.

27-годишният пилот заяви, че вече сам контролира съдбата си. Пилотът на Алпин обясни колко голяма промяна е преживял както в личен, така и в професионален план.

„Динамиката в Алпин е коренно различна спрямо тази в Ред Бул“, обясни Гасли. „В един момент усетих, че трябваше да отида на друго място. Ето защо наистина исках да направя този ход. В края на миналата година видях колко много Алпин искаше да ме вземе и да ме добави към своето семейство. Това носи ценности, носи доверие, увереност, а също и амбиции. Сега двамата с Естебан споделяне на една и съща амбиция – така че това е много различна динамика в сравнение с Ред Бул“, добави пилотът на Алпин.

Гасли е пристигнал в новия си отбор с отворено съзнание. Французинът призна, че да иска да носи със себе си някакви предварителни идеи и да приема всичко наготово. Той похвали Алпин и заради начина, по който е бил посрещнат в Енстън и Вири Шатийон

„Дойдох без никакви очаквания и съм много отворен. Сигурен съм, че всичко, с което ще се сблъскам, ще бъде много  различно“, уточни пилотът на Алпин.

„Вероятно това не е най-точното сравнение, но го определям като гледате на кино. Ако дойдете с предварителни нагласи и очаквания, вероятно няма да бъдете много впечатлени от филма. Ако просто дойдете с отворено съзнание, обикновено той е по-добра изненада.“

„Искам да кажа, че това донякъде прилича на начина, по който аз подходих към [преместването в Алпин]. Не исках да дойда с някаква предварителна представа за това какъв ще бъде отборът. Аз по-скоро се опитвах да видя и анализирам сам [през] първите няколко дни и просто да се почувствам комфортно в новата среда“

„За щастие отборът го направи толкова лесно, колкото можеше и определено се опита да разбере и от двете страни – аз се опитах да разбера какво правят, как работят, докато те се опитаха да разберат мен, от какво се нуждая и какво изисквам, когато се кача в колата. Досега преместването ми върви доста плавно. Чувствам се по-добре, защото съм уверен в това, което правим“, добави Пиер Гасли.

Пилотът на Алпин е една от най-големите звезди на сериала на Нетфликс „Drive to Survive.“ Макар да няма популярността на Даниел Рикиардо, французинът е оказал огромно въздействие върху един от продуцентите на поредицата Пол Мартин

Мартин заяви, че се чувства „емоционално привързан“ към Гасли, тъй като поредицата го е видяла да преминава през невероятни падения. Той подкрепи пилота на Алпин, който се очаква да стане любимец на феновете заради отсъствието на Рикиардо.

Гасли се пошегува, че е доволен от коментарите на Мартин, макар да не се смята за Брад Пит.

„Винаги е приятно да чуеш такива неща, В същото време това, което казвам всеки път, когато отивам да участвам в заснемането на някой епизод- аз не съм Брад Пит. Аз съм Пиер Гасли. Винаги се опитвам да бъда себе си. Разбира се, после режисьорите винаги използват това, което пожелаят.“

„Смятам, че те са се справили доста добре с това да покажат моята история и досегашното ми пътуване в F1, което беше доста интензивно през последните пет години“, обясни Гасли.

„Сигурен съм, че ще има още много за разказване през следващите пет години. Смятам, че сега най-основното нещо е факта, че Даниел ще ни липсва, независимо дали в „Drive to Survive или в падока. Да, този човек определено ще ни липсва“, заключи пилотът на Алпин.