Начало Избрани Гасли и Цунода са готови за уикенда в Маями

Гасли и Цунода са готови за уикенда в Маями

315
0
Юки Цунода и Пиер Гасли, Алфа Таури
Юки Цунода и Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли и Юки Цунода са готови за уикенда в Маями. Французинът е направил 130 обиколки на новата писта около Хард Рок Стейдиъм. Това се е случило в симулатора на Алфа Таури. 26-годишният състезател е преминал през масивна симулационна сесия, за да се запознае с трасето във Флорида.

По време на уикенда на пистата Имола, Алфа Таури представи на Имола актуализации за своя AT03. За съжаление променения формат, който включваше спринтова надпревара и само две свободни тренировки, съчетан с тежките метеорологични условия в състезанието, затрудниха оценката на новите компоненти на болида.

Затова французинът очаква с нетърпение завръщането към традиционната програма в Маями. Гасли се надява на един чист уикенд на пистата, за да прецени промените по своя автомобил.

„Имахме някои актуализации, но беше трудно да ги оценим заради условията на пистата Имола. Очаквам с нетърпение да отидем в Маями, за да проведем нормален уикенд с три свободни тренировки. Това ще ни позволи наистина да направим някои тестове и да постигнем някакви заключения“, каза Гасли.

„Изпробвах пистата в Маями на симулатора. Мисля, че направих около 130 обиколки. Изглежда, че пистата може да бъде наистина забавна за каране. Тя включва  високоскоростни завои и някои много бавни и технични участъци с дълги прави. Смятам, че може да се получи страхотно състезание.“

Подобно на колегите си, Гасли няма търпение да се потопи вспециалната енергия, която американските организатори на Формула 1 ще предоставят в Маями. Гасли се надява това да му помогне да се върне в зоната на точките в неделя.

Харесва ми забавната страна на състезанията в Щатите. Организаторите винаги се опитват да направят нещо специално по отношение на забавленията, за да впечатлят публиката“, каза той.

Прекарвам доста време в САЩ и се опитвам да гледам някои от популярните им спортове, като NBA, NFL и хокей. Всеки път, когато отида там, съм изумен от това как създават специална енергия и атмосфера, която е невероятна“, добави Гасли.

Мисля, че те планират нещо подобно за Маями, за да го превърнат в забележително събитие. Основната ми надежда е да продължим да печелим точки във всяко състезание. От моя гледна точка се надявам да се върнем към добрия ритъм, който имахме в първите три състезания и да забравил случилото се на Имола“, заключи Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли, Юки Цунода сравни третия сектор на трасето с писта от Формула Е. Японецът очаква той да бъде голямо предизвикателство за всички пилоти.

Маями е чисто нова писта, но ще имаме три пълни свободни тренировки, за да я разучим“, каза Цунода.

„Тествах новото трасе на симулатора. Първите два сектора са доста бързи с няколко средно и високоскоростни завои“.

„Третия сектор е това, което наричам „участък от Формула Е.“ Той има много тесни завои. Смятам, че като цяло изглежда пистата в Маями изглежда доста интересна за каране. “

От другата страна Цунода очаква да няма затруднения да се състезава със своите съперници на тази сравнително тясна писта. Тя включва 1.2-километрова обратна права до завой номер 17, която дава най-вероятната възможност за изпреварване в състезанието.

Според японския състезател, квалификациите ще бъдат ключови за шансовете му. Цунода прекара известно време в Ню Йорк, преди да се отправи към Флорида.

Мисля, че ще бъде забавно. Сигурно изпреварванията може да са трудни, така че трябва да се класираме добре. Би било перфектно, ако успеем да постигнем темпо в дългия пробег, подобно или по-добро от това в Имола.“

Свободните тренировки ще бъдат много важни за всички, тъй като пистата е съвсем нова. Събирането на данни ще бъде най-важното нещо в петъчни ден,“

Състезанията в САЩ винаги имат много събития, тъй като американците обичат да правят голямо шоу, свързано с всички основни спортове. Мисля, че е забавно. Въпреки това ще се съсредоточа върху работата си на пистата в Маями.“

Имах възможност да се позабавлявам малко преди този натоварен уикенд. Отидох в Ню Йорк и посетих боксов мач, което беше ново преживяване. Това беше първото ми посещение в Ню Йорк и си прекарах страхотно“, завърши Юки Цунода.