Начало Избрани Гасли: Изключително съм щастлив да завърша в челната тройка, особено на Спа

Гасли: Изключително съм щастлив да завърша в челната тройка, особено на Спа

566
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли завърши на трето място в спринтовото състезание на пистата „Спа“. Пилотът на Алпин потегли от шеста позиция и успя да се справи много добре на изсъхващото белгийско трасе. Гасли успя да спечели няколко позиции благодарение на по-добрата си стратегия и в крайна сметка зае последното място на спринтовия подиум.

Спринтовото състезание на Спа започна зад кола за сигурност. Автомобилът стоя на трасето около пет обиколки, след което влезе в бокса. Подобно на Оскар Пиастри и Карлос Сайнц, Гасли влезе в бокса за интермедии веднага след старта. По този начин френският пилот изпревари двете коли на Ферари и се изкачи на трето място

Гасли бе принуден да задържи зад себе си пилоти като Серхио Перес (Ред Бул) и Люис Хамилтън (Мерцедес). Състезателят на Алпин в крайна сметка успя да запази третото място до развяването на карирания флаг. Така той най-накрая постигна силен резултат след трудното начало на първата му кампания с Алпин.

„Трябва да кажа, че усещането е невероятно“, сподели Гасли. „Изключително съм щастлив да завърша в челната тройка, особено на Спа. Това е малко домашно състезание за нас заради отсъствието на Гран при на Франция. Условията бяха много, много трудни, но съм изключително щастлив да съм на толкова добра позиция.“

„Излязох от питлейна в правилния момент и успях да задържа Люис до края на състезанието. Чувствам се много специално да го направя и в Спа. Очевидно съм мислил за Антоан [Юбер] докато карам“, добави пилотът на Алпин.

Резултатът на Гасли идва в най-подходящия момент за Алпин. В началото на уикенда френският отбор обяви раздялата си с Отмар Шафнауер, Алан Перман и Пат Фрай. Причината за тези рокади е най-вече свързана с крайно незадоволителното представяне от началото на сезона

„Изключително съм доволен за целия отбор, защото началото на годината не беше най-гладкото. Вчера обаче успяхме да се справим доста добре.“

Гасли също така каза, че е дал всичко от себе си по време на борбата си с Перес и Хамилтън.

„Трябва да кажа, че дадох всичко от себе си. Виждах как Люис се отдалечаваше и приближаваше. Аз просто се опитвах да се съсредоточа върху карането си. Направих много чисти обиколки. Не беше лесно, тъй като гумите се разпадаха. Просто дадох всичко от себе си и това се отплати. Супер щастлив съм за всички момчета. Днес отново ще опитаме да запишем силен резултат“, завърши Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон завърши на девето място в спринта на Спа. Французинът остана на косъм от това да спечели точки.

„Преди всичко големи поздравления за Пиер и екипа на Алпин за днешния страхотен резултат. Това са важни точки за отбора след няколко трудни седмици, така че съм много щастлив за всички“, каза Окон.

„От моя страна състезанието не беше лесно. Условията бяха трудни, но отборът свърши добра работа със стратегията и спиранията в бокса. Имах няколко добри битки на пистата с Даниел [Рикиардо] и Джордж [Ръсел], но за съжаление просто не успях да спечеля точки. Сега съм напълно концентриран върху утрешната Гран при, в която ще се стремим да се изкачим нагоре в решетката и да завършим първата част от сезона с високи резултати.