Начало Избрани Гасли: Като цяло се справям добре в Унгария

Гасли: Като цяло се справям добре в Унгария

398
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

В Алфа Таури се надяват най-накрая да се върнат в зоната на точките. Екипът от Фаенца се отправя към последното състезание преди лятната пауза в F1. То ще се проведе на пистата Хунгароринг, която се намира около унгарската столица Будапеща.

Пиер Гасли има четири участия в Унгария. Пилотът на Алфа Таури е завършил всяко едно от тях. Най-доброто му постижение бе пето място през 2021 г. Тогава той записа и най-бързата обиколка, което му донесе още една точка. Сега французинът се надява да продължи добрата си форма на Хунгароринг.

„Като цяло се справям добре в Унгария. Хунгароринг винаги е била успешна за мен. През последните състезания там завърших шести, шести и пети, а миналата година направих и най-бързата обиколка в състезанието. Много ми харесва трасето, което е много засукано и технично за каране и има малко прави. Трасето е уникално по своя начин и може да ви позволи наистина да влезете в ритъм. От гледна точка на удоволствието, което получавате от карането, пистата Хунгароринг е една от любимите ми. Както винаги, ще бъде много важно да се класираме добре, тъй като изпреварванията по традиция са много трудни. След това състезание предстои лятната почивка. Заради това ще е добре да завърша първата половина на сезона с добър резултат както за мен, така и за отбора на Алфа Таури“, сподели Гасли.

На тази писта се нуждаете от много притискаща сила, подобна на тази в Монако. Това е част от целта на актуализациите на колата. Ще се стремим да направим добра квалификация и състезание, в което да спечелим точки“, допълни пилотът на Алфа Таури.

Съотборникът на Гасли Юки Цунода завърши на шеста позиция в миналогодишната надпревара на Хунгароринг. Японецът бе крайно разочарован след като влезе в Q3 на Пол Рикар, но отпадна след контакт с Естебан Окон.

„Голям е контрастът между бърза писта като Рикар и Хунгароринг. Унгарската писта е много по-бавна и криволичеща. Този уикенд може би ще получим по-добра представа за това какво носят актуализациите, тъй като ще подобрим познанията си за тяхната работа. Миналата година на това състезание имах малко късмет, защото въпреки че се класирах едва 16-и след трудна сесия в крайна сметка се класирах шести. Пистата Хунгароринг е приятна за каране, тъй като влизаш в ритъм във всички завои и нямаш време да се отпуснеш, тъй като няма истински дълги прави. Веригата може да бъде малко разочароваща по време на състезание, тъй като изпреварванията винаги са  били трудни. Ще се радвам да видя дали тази година ситуацията ще се подобри с новите автомобили, тъй като досега видяхме, че като цяло е по-лесно да се изпреварва, отколкото преди“, каза пилотът на Алфа Таури.