Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Липсва ни малко скорост в сравнение с най-близките ни съперници

Гасли: Липсва ни малко скорост в сравнение с най-близките ни съперници

309
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли финишира на десета позиция в състезанието за Голямата награда на Австрия. Пилотът на Алпин пресече девети старт-финалната линия при развяването на карирания флаг, но получи наказание заради превишаване на границите на трасето и се смъкна с едно място надолу. Според него, този резултат е бил максимума, който е можел да постигне. Гасли също така посочи, че от Алпин не са разполагали с достатъчно добра скорост спрямо техните директни съперници.

Гасли потегли от девета позиция във вчерашната надпревара на пистата Ред Бул Ринг. Французинът направи две спирания в бокса и се движеше в дъното на топ 10. Гасли получи няколко предупреждения заради нарушаване на границите на пистата и бе наказан с 5 сек. Пилотът на Алпин бе девети при развяването на карания флаг. Няколко часа след края на надпреварата той получи ново наказание от 10 секунди, което го прати едно място назад.

„Вчера извлякохме максимума. Въпреки че е удовлетворяващо да се върнем в точките, това не е мястото, на което искаме да бъдем, тъй като се стремим да сме много по-високо от десетото място“, сподели Гасли.

„Липсва ни малко скорост в сравнение с най-близките ни съперници. Вчера това си пролича много ясно. Натисках много и в крайна сметка получих наказание от пет секунди заraди нарушаване на ограниченията на пистата, какъвто беше случая и с други автомобили. Вероятно това не променя резултата, а само факта, че в края се борихме с Ланс [Строл], а не с Джордж [Ръсел]. Определено очаквам с нетърпение Силвърстоун. Смятам, че там можем да направим много по-силен уикенд за домашното състезание на отбора“, добави Пиер Гасли.


Съотборникът на Гасли Естебан Окон бе 12-ти при развяване на карирания флаг. Пилотът на Алпин обаче получи 4 наказания и се смъкна до 14-тото място в крайното класиране в Гран при на Австрия. Преди това Окон бе санкциониран заради опасно освобождаване от бокса

„Състезанието в Австрия не беше лесно за нас. Разбира се, винаги е разочароващо да пропуснеш да спечелиш точки. Ще трябва да седнем и внимателно да прегледаме състезанието, за да видим къде можем да се подобрим и да гарантираме, че ще бъдем по-конкурентоспособни в неделя следващата седмица в Силвърстоун.“, каза Окон.

„Имахме контакт с Юки [Цунода] в първата обиколка и получихме някои повреди. По-късно пък получихме наказание за опасно изпускане, така че със сигурност това не беше нашият ден! Заминаваме от Австрия с ясното съзнание, че съботният ден беше приличен, но въпреки това имаме още неща за подобряване в неделя. Очакваме с нетърпение да се състезаваме на Силвърстоун тази седмица“, добави състезателят на Алпин.