Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли може да се върне в Ред Бул, твърди Хорнер

Гасли може да се върне в Ред Бул, твърди Хорнер

800
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли може да се върне в екипа на Ред Бул, ако покаже достатъчно качества и израстване. Това твърди спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер.

След лятната пауза французинът бе понижен в по-малкия отбор Торо Росо. А на негово място бе сложен Алекс Албон.

Оттогава Гасли е доста по-уверен и често е по-бърз от съотборника си Данил Квят. В последния кръг от сезона в Бразилия Пиер дори стигна до място на подиума. Албон също можеше да се качи на почетната стълбичка, но инцидент с Люис Хамилтън в предпоследната обиколка го лиши от това.

„Пиер има договор за 2020 г. с Торо Росо и шанс да покаже отново, че е достоен за място в Ред Бул, каза Хорнер. – Разликата между него и Верстапен ставаше все по-голяма. И увереността му намаля много. Трябваше да реагираме, за да може той да си я възвърне.“

Според главния съветник на „биковете“ Хелмут Марко, ако Гасли е бил оставен в Ред Бул, той никога е нямало да се възстанови.

Относно Албон, Хорнер каза, че той се подобрява състезание след състезание и е трябвало да бъде на подиума в Бразилия. Кристиан е наясно, че в момента е много трудна задача да си съотборник на Макс Верстапен.

„Макс и Люис са може би най-тежките съотборници, които може да имате в решетката, каза още британецът. – Трудно е да се състезавате срещу тях.“