Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли най-бърз в провалената от дъжд втора сесия на Хунгароринг

Гасли най-бърз в провалената от дъжд втора сесия на Хунгароринг

1465
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Спас Генев

Пиер Гасли с Ред Бул беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Унгария на пистата Хунгароринг. Сесията обаче беше провалена в голяма степен заради неочаквания сериозен дъжд. Той не даде никаква възможност на пилотите да направят дълги серии от обиколки с много гориво в състезателни симулации.

Втори в тренировката се нареди другият пилот на „биковете“ Макс Верстапен, който бе с по-бавните гуми медиум. Трети, само на 0.146 сек се класира най-бързият от първата сесия Люис Хамилтън. Британецът записа времето си с най-твърдите гуми хард и с оглед на това постижението му е страхотно.

Пилотите на Ферари останаха доста назад

Шарл Льоклер се нареди 7-и на почти 1 секунда от Гасли, като пред него се класираха Валтери Ботас (4-и), Даниел Рикиардо (5-и) и Кими Райконен (6-и). Фетел пък остана едва 13-и.

Първи на пистата излезе очаквано Ботас със сменен двигател, който пропусна цялата първа тренировка. Финландецът записа и първата бърза обиколка, като времето му бе подобрено от Райконен и Гасли. На места обаче трасето оставаше влажно заради капките дъжд.

Малко след това катастрофира Алекс Албон.

Пилотът на Торо Росо стъпи в тревата на влизане в последния завой, след което се завъртя и се удари в стената. Сесията беше спряна за около 5 минути.

След рестарта Ботас с гумите медиум излезе начело с 1:18.289 мин. Времето му беше подобрено с 0.179 сек от Хамилтън също с медиум. Между двамата се вклини Верстапен пак със средните по твърдост гуми.

Последваха нови серозни подобрения на времената. Верстапен поведе за кратко с медиум, но Гасли със софт го изпревари и записа 1:17.854. С хард Хамилтън обаче бе само на 0.141 сек от французина. Люис зае 3-ото място, следван от Ботас, Рикиардо, Райконен и Льоклер.

В следващите минути над трасето заваля по-силно и почти всички пилоти се прибраха в бокса.

Дъждът се усили, като нвъпреки това якои състезатели направиха опити за обиколки със сликове. Сред тях беше Карлос Сайнц. Пистата обаче беше достатъчно мокра, за да ги откаже.

20-ина минути преди края на сесията валежът стана толкова силен, че част от състезателите поставиха гумите интермедия и с тях излязоха на трасето. Най-бърз с тези гуми беше Верстапен. Активно обиколки правеха и пилотите на Ферари. В крайна сметка промени в класирането не настъпиха и Гасли остана начело, следван от Верстапен, Хамилтън, Ботас и Рикиардо.