Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Не мисля, че положението ни е страхотно

Гасли: Не мисля, че положението ни е страхотно

1583
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли направи анализ на представянето на Алпин по време на предсезонните тестове. Французинът не бе никак оптимист относно шансовете си в първите няколко състезания от новата кампания и призна, че „положението не е страхотно.“

Вчера Алпин завърши подготовката си в Сахир. Пилотите на тима Пиер Гасли и Естебан Окон се намираха на дъното на колоната-  16-то и 17-то място.

Двамата французи не бяха най-бавните пилоти на пистата в Бахрейн. От друга страна разликата спрямо изглежда се увеличава, вместо да намалява. Подобно нещо не е според предварителните планове на екипа, който се надява да направи крачка напред след разочарованието, което претърпя през 2023 г.

Ранните затруднения за Алпин идват след решението за драстична промяна на концепцията на своя болида.  Всички в Алпин осъзнават присъщите рискове и потенциалната нужда от оптимизация. От друга страна, липсата на незабавна конкурентоспособност не може да бъде пренебрегната просто така.

Гасли коментира представянето си през трите дни изпитания в Бахрейн. Еднократният победител в F1 не изглеждаше никак въодушевен и очаква да изпитва затруднения следващата седмица.

„Ако трябва да съм честен, не съм се фокусирал върху другите, защото при нас се случваха толкова много неща“, сподели Гасли. „Не мисля, че положението ни е страхотно. Но в същото време все още имаме няколко дни, за да разберем наистина всичко, което сме направили през тези тестове.“

„Преобърнахме автомобила и направихме много изпитания. Надяваме се, че някои анализи и отговори ще ни донесат още резултати. След това ще разберем къде точно ще се намираме. Не очаквам някой да крие скоростта си следващия петък“, продължи пилотът на Алпин. „Мисля, че ще трябва да бъдем търпеливи. Да, това да не е нещо, което ни харесва на нас като пилоти. Ясно е, че може да отнеме известно време, преди наистина да отключим представянето, което искаме от този автомобил“, каза още Пиер Гасли.

Гасли също така призна, че Алпин вероятно ще бъде изправен пред труден рейс уикенд в Бахрейн

„Първото състезание няма да е лесно. Няма да стартираме оттам, откъдето бихме искали. Но в същото време трябва да си дадем известно време, за да разберем тази нова концепция за автомобила.“

„Хубавото е, че много ясно определихме върху какво трябва да работим като отбор. Дали ще успеем да го поправим с настройките на автомобила или не, само времето ще покаже. Със сигурност ще има агресивен план за подобрения, които ще са ни необходими, за да намалим разликата спрямо останалите“, завърши Пиер Гасли. Французинът подчерта важността да се разбере какви точно са проблемите на автомобила A524.

„Беше много ясно, тъй като двамата с Естебан имахме много сходна обратна връзка“, каза той. „Всичко е свързано с това да анализираме дали можем да отстраним тези проблеми с настройките преди следващата седмица, или се нуждаем от по-големи подобрения, за да противодействаме на тези няколко проблема, които вече можем да идентифицираме.“

„Така че да, имаме много работа. Все пак това са само три дни тестове, които минаха бързо. Ще се опитаме да поставим автомобила на възможно най-доброто място за следващата седмица“, обясни Гасли.

Накрая Гасли не пожела да даде прогноза за състезанието в Бахрейн следващата седмица.

„Не сме на върха. Това е единственото нещо, което знаем със сигурност. След това не искам да правя заключения точно сега. Както казах, това е нов автомобил. Има много неща за разбиране, има много характеристики, които ще трябва да намерим.“

„Не е времето точно сега да се предявявят претенции или някакви заключения след толкова много пробези няма да е честно. Ще трябва да работим през следващите няколко дни. Надяваме, че ще имаме по-добър и по-завършен автомобил през следващата седмица“, заключи Пиер Гасли.