Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Очаквах с нетърпение старта на лятната пауза

Гасли: Очаквах с нетърпение старта на лятната пауза

669
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли е убеден, че тимът на Алфа Таури може да има по-силна втора половина на сезона след трудното начало на годината. Французинът  е очаквал с нетърпение началото на лятната пауза във Формула 1.

Вторият отбор на Ред Бул завърши на шеста позиция при конструкторите през миналата година. Екипът от Фаенца водеше битка с Алпин почти до края на кампанията. В крайна сметка Алфа Таури изостана с 13 точки от французите и имаше комфортен аванс от 65 т. пред Астън Мартин.

Тази година обаче нещата се обърнаха с главата надолу за Алфа Таури. Докато по-големият брат Ред Бул доминира в шампионата, италианците се намират на осмо място при конструкторите с актив от само 27 точки.

Гасли има спечелени само 16 пункта, докато Цунода е с 11. Двамата състезатели трудно намират място в топ 10 в последните няколко старта.

Въпреки трудния старт на сезона, французинът е сигурен, че втората половина на кампанията ще бъде по-добра за Алфа Таури. 26-годишният пилот е видял стъпки напред в представянето на АТ03 преди лятната пауза.

„Знаехме, че тази година ще истинска бъде борба за развитие. Имаме нови правила, нови автомобили. Всички отбори ще подобряват болидите си до края на сезон 2022.“

Няма значение как започвате кампанията. По- важното е просто да имате повече напредък през годината.“

Мисля, че започнахме добре. Малко бях забавен заради всички проблеми с подскачането.“

„Вижда се колко е малка разликата в средата на колоната. Изоставането със само две десети означава пропадане с поне 5 позиции по-назад. Така че просто трябва да сме сигурни, че ще използваме максимално потенциала на това, с което разполагаме до края на сезона.“

F1 влезе в почивка след Гран при на Унгария. Следващият старта ще се проведе на пистата Спа-Франкоршамп в края на месеца. Гасли приветства възможността да си почине след преполовяването на тазгодишната кампания. Френският състезател не бе съгласен с правилата за ограниченията на трасето в Унгария.

„Очаквах с нетърпение старта на лятната пауза. Исках да имам малко време за почивка и да се пренастроя, както и отделя повече време за анализ на първата част от годината. Нещата не се развиха по начина, който искахме.“

Не получихме резултата, който бихме искали. Затова можем да се прегрупираме и да видим как да подходим към втората част на годината по най-добрия възможен начин“, добави пилотът на Алфа Таури.