Начало Избрани Гасли отново напомни на феновете да уважават личното пространство на пилотите от...

Гасли отново напомни на феновете да уважават личното пространство на пилотите от F1

892
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Виктор Алекян

Пиер Гасли отново напомни на феновете да уважават личното пространство на пилотите от F1. Състезателят на Алпин е бил дост впечатлен от невероятната атмосфера в падока на Монца. Но от друга страна Гасли призна, че пренаселеността в специалната зона е предизвикала известно смущение както за него, така и за отбора.

Гран при на Италия бе последният европейски старт за сезон 2023 в F1. Съвсем очаквано, уикендът на Монца привлече повече от необходимия брой гости и известни личности.

F1 се радва на огромна популярност през последните години. Това обаче има и своята негативна страна, тъй като води до пренаселеност в падока. Големият брой хора в специалната зона пречеше на персонала на F1, включително и пилотите, да се придвижват безпрепятствено от едно място в друго. Суматохата обхвана и някои от помещенията на отборите. Гасли призна, че това е било проблем за него и Алпин като цяло

Гасли винаги е оценявал вниманието, което феновете отделят на пилотите. Въпреки това в Монца той повтори призива си за по-голямо уважение. Французинът също така призова феновете да предоставят на отборите необходимото пространство, за да изпълняват задълженията си.

„Обичам феновете и винаги обичам да се отбивам и да прекарвам малко време с тях. Но след това очевидно трябва да се върна в работната си среда“, сподели Гасли.

„Понякога е малко трудно да се придвижваш в падока и да се увериш, че сме навреме за ангажиментите, които имаш. В света на F1 защото се работи минута по минута“, продължи пилотът на Алпин. „Разбира се, боксът в Монца е един от най-натоварените за сезона. Много е приятно да видиш толкова много души. Но понякога има някои хора, които чукат на вратата вътре в нашето място за почивка и се чудиш как са попаднали там. Затова [хората трябва] да не нарушават пространството, от което се нуждаем, за да работим правилно“, добави Гасли.

Това не бе първият случай, в който Гасли има неприятни случки с феновете. В края на миналия сезон французинът призна, че някой е опитал да бръкне в неговата чанта по време на уикендите в Остин и Мексико Сити. Затова той поиска въвеждането на по-строги мерки в бокса и падока на F1 като цяло.

„Те отвориха чантата, с която пристигнах в болницата вчера сутринта. В нея беше паспортът ми, както и други важни документи. Честно казано аз дори не усетих това нещо.“

„Ясно е, че не го бях сторил аз или моят мениджър. Когато видя това, той веднага я затвори и ме предупреди. Абсолютно същото се случи и в Остин, когато излязох от падока“, обясни тогава Гасли.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)