Начало Избрани Гасли: Пистата във Великобритания разкри слабостите на болида на Алфа Таури

Гасли: Пистата във Великобритания разкри слабостите на болида на Алфа Таури

515
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Екипът на Алфа Таури изкара труден петъчен ден на пистата Силвърстоун. Пилотите на екипа от Фаенца Пиер Гасли и Юки Цунода финишираха съответно на 18-та и 16-та позиция.

Според французина, следобедното му каране не е било подпомогнато от повредите по автомобила. В допълнение той заяви, че дефицитът на AT03 спрямо съперниците му в бързите завои на Силвърстоун е разкрил основната слабост на колата.

„Пистата във Великобритания разкри слабостите на болида на Алфа Таури. Тук има много дълги 180-градусови завои, които обикновено не са от най-любимите ни, както и високоскоростна секция между завоите Маготс и Бекетс. Изглежда точно тук идват най-големите ни затруднения“, сподели Гасли.

Мисля, че в Макларън е пълна противоположност. Те са доста бързи в този тип завои. Видяхме го през вчерашния ден.“

От нашата страна на гаража повредихме някои части на автомобила още в началото на втората тренировъчна сесия. Явно това ни влоши живота още повече. Смятам, че като цяло ни липсва скорост. Ще трябва да видим дали ще успеем да намерим някакви решения за третата тренировка и квалификацията.“

Съотборникът на Гасли Юки Цунода смята, че ако отборът не намери голяма промяна, която да повиши формата му, то той може да се бори за излизане от Q1.

„Доста сме далеч. Това не е малка крачка. Така че, да, имаме нужда от големи, наистина големи стъпки. Надявам се да сме по-бързи през днешния ден.“

Засега изглежда, че в момента дори се борим да преминем в Q2. Така че това е един от най-трудните уикенди от началото на сзона.“

Според Гасли, характеристиките на неговия автомобил означават, че има малка надежда за по-добро представяне в Австрия. Все пак той не няма намерение да спира да се бори.

Смятам, че предстоящите два уикенда ще бъдат доста трудни заради характеристиките на пистите. Но знаете ли, не бива да започваме уикенда с нагласа за поражение. Трябва да продължаваме да работи.“

Знаем, че не ни е никак лесно. Затова трябва да сме на върха на възможностите си и да се опитаме да се справим още по-добре, ако искаме да имаме шанс да получим някакви точки в неделя“, обобщи Пиер Гасли.