Начало Избрани Сайнц най-бърз във втората тренировка на Силвърстоун

Сайнц най-бърз във втората тренировка на Силвърстоун

4072
0
Гран при на Великобритания 2022
снимка, Пирели

Карлос Сайнц беше най-бърз във втората тренировка на Силвърстоун. Пилотът на Ферари завъртя обиколка за 1:28.942 мин. Втори и трети финишираха Люис Хамилтън (Мерцедес) и Ландо Норис (Макларън).

Температурата на въздуха в следобедната сесия във Великобритания бе 19 градуса, а на тази на асфалта- 30. Времето бе слънчево и по-приятно в сравнение с първата свободна тренировка. Най-голямата разлика бе сухата настилка на Силвърстоун.

Веднага след изгасването на червения светофар всички пилоти се отправиха на трасето със сликове.

След първите опити на всички състезатели Верстапен за кратко оглави класирането. Пилотът на Ред Бул се оплака от странен шум, но получи отговор от бокса, че всичко в неговия RB18 е напред.

Междувременно пилотите на Ферари оглавиха класирането. Льоклер записа обиколка за 1:30.786 мин. Втори на около една десета бе Сайнц. И двамата бяха на пистата Силвърстоун с гуми медиум. Зад тях бе Хамилтън, следван от Алонсо и Верстапен. Испанецът бе оборудван с най-меката смес на Пирели.

През следващите минути Льоклер и Сайнц си разменяха най-бързи обиколки в сесията. Състезателят от Монако подобри своето постижение- 1:29.639. Ръсел се оплака от трафика по пистата, след като едва не се удари в задната част на колата на Рикиардо.

Льоклер още повече подобри постижението си и записа 1:29.462 мин. Зад него Сайнц също подобри своя резултат. Зад тях се движеха Верстапен и Перес, следвани от Хамилтън, Алонсо, Албон, Окон, Норис и Цунода. Почти всички болиди имаха доста нови компоненти, особено тези на Уилямс, Ферари и Алпин. Болидът на Албон бе с най-новите актуализации, въведени този уикенд.

30 минути след началото на втората тренировъчна сесия на Силвърстоун Норис оглави класирането с обиколка за 1:29.118 мин. Пилотът на Макларън бе с меките гуми и правеше квалификационни симулации. Радостта му не бе дълга, тъй като той бе изместен от бившия си съотборник Карлос Сайнц.

Във втората част от следобедната сесия състезателите бяха със софт и правеха квалификационни симулации. Единствено Верстапен, Перес, Хамилтън, Фетел и Латифи бяха в гаражите на своите тимове.

Междувременно Хамилтън излезе на втора позиция с изоставане от 0.163 сек. от Сайнц, докато Мик Шумахер допусна грешка и излезе от пистата. Трибуните на Силвърстоун отново бяха пълни. Фетел се оплака от проблеми с пода на своя Астън Мартин и се прибра в бокса. Норис също претърпя лек инцидент, след като задният крик, държеще неговия автомобил се счупи по време на питстоп.

До края на втората свободна тренировка на Силвърстоун нямаш големи промени в класирането. Така Сайнц остана на първа позиция, следван от Хамилтън и Норис. Четвъртото място бе заето от Верстапен. Пилотът на Ред Бул бе следван от Льоклер, Алонсо, Перес, Ръсел, Рикиардо и Строл.