Начало Избрани Гасли: Подобренията по болида ще бъдат „голямо изпитание“ за потенциала на Алфа...

Гасли: Подобренията по болида ще бъдат „голямо изпитание“ за потенциала на Алфа Таури

583
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли смята, че подобренията, които Алфа Таури планира да въведе за Гран при на Емилия Романя в F1, ще бъдат сериозен тест за перспективите на тима през този сезон.

Французинът спечели точки в две от първите три състезания на кампанията. Въпреки това французинът очакваше повече от своя отбор след изключително окуражаващата 2021 г.

Голяма част от отборите в F1 вече са готови да пуснат в действие нови разработки на болидите, които могат да разклатят подреждането. Според Гасли, напредъкът на болида на Алфа Таури ще даде вярна представа за перспективите му до края на сезона.

Като цяло пистата Имола бе успешна за Гасли. Миналия сезон той потегли от пета позиция на стартовата решетка. Освен това Алфа Таури трябва да внесе някои подобрения в своя AT03, за да помогне на французите да се върне в челото на битката в средата на колоната.

Би трябвало да имаме няколко нови части в автомобила. Със сигурност не е като да сме твърде бавни. Не мисля, че ни липсват много неща, но трябва да предложим някакво развитие, ако искаме да сме в крак с останалите. „, сподели Гасли.

Затова лично аз съм много развълнуван да видя какво ще донесат актуализациите. Това е нов автомобил, направен по нови правила. Знаем, че този сезон е посветен на развитието на болида.“

Отборите, които успеят да развият автомобилите си по-бързо от другите, ще имат по-добър сезон. Подобренията по болида ще бъдат „голямо изпитание“ за потенциала на Алфа Таури. Надявам да постигнем очакваното представяне. “

Традиционно началото на европейските надпревари в F1 обикновено е логично място за отборите да предприемат сериозни подобрения. Тази година може да има различен подход на всеки един отбор в световния шампионат.

Състезателният уикенд на Имола включва спринтова квалификация. По този начин в петък ще има само една 60-минуитна тренировка, преди началото на официалната квалификационна сесия.

Това означава, че няма да има много време да се прецени дали работят новите компоненти на даден болид. Поради тази причина, някои отбори като Ферари предпочитат да изчакат до следващите няколко старта. Скудерията най-вероятно ще въведе повече актуализации в Испания.

В момента Алфа Таури се намира на осмо място в класирането при конструкторите. Екипът от Фаенца изпреварва само отборите на Уилямс и Астън Мартин. От другата страна Гасли остава оптимист и смята, че има потенциал за напредък на отбора.

Очевидно автомобилът ще се развива през следващите няколко седмици. Лично аз вярвам на отбора и на подобренията, които ще бъдат въведени“, каза Гасли.

Австралия] беше малко по-трудно за нас, тъй като Макларън и Алпин направиха голяма крачка напред. Мисля, че можем да сме доволни от спечелените точки до момента.“