Начало Избрани Гасли: С нетърпение очаквам следващия етап от кариерата си в F1, Окон:...

Гасли: С нетърпение очаквам следващия етап от кариерата си в F1, Окон: Всички във Франция и Обединеното кралство работят усилено по развитието на А523

583
0
Естебан Окон и Пиер Гасли, Алпин
Естебан Окон и Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли очаква с нетърпение следващия етап от кариерата си в F1. Французинът започва първата си кампания в световния шампионат, която не е с отбор от семейството на Ред Бул. 27-годишният състезател вече е част от  Алпин и ще си партнира със своя сънародник Естебан Окон.

До момента Гасли има 108 старта в F1 с отборите на Торо Росо/Алфа Таури и Ред Бул. Пилотът на Алпин записа една победа и общо три подиума в световния шампионат. Въпреки че имаше договор с Ред Бул за сезон 2023, Гасли постигна съгласие да бъде освободен предсрочно и да се присъедини към Алпин. Французинът идва на мястото на Фернандо Алонсо, който отиде в Астън Мартин.

Гасли беше част от тържественото представяне на А523 в Лондон. Това бе първо събитие за него в цветовете на Алпин. Французинът се чувстваше много горд, че вече официално е част от единствения френски отбор на стартовата решетка на F1

„Фантастично е да бъда официално представен като състезателен пилот на Алпин. С нетърпение очаквам следващия етап от кариерата си в F1. Нямам търпение и да видя потенциала и възможностите на А523 по време на предсезонните тестове и да продължа да се чувствам все по-комфортно с отбора“, сподели Гасли.

„Усещането за огромната мощ на А522 в края на миналия сезон, ме накара да се вълнувам за това, което предстои с отбора на Алпин. Бях наистина впечатлен от работата по автомобила за тази година.  Страхотно е да се види отдадеността, която всички в Енстън и Вири прилагат в ежедневната си работа и да постигнат постоянен напредък. Готов съм да започна да помагам на отбора да постигне целта си“, добави пилотът на Алпин.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон също бе важна част от снощната церемония в Лондон. 26-годишният състезател започва четвъртата си година в базирания в Енстън отбор и трета откакто той носи името Алпин. Подобно на Гасли, Окон също има една победа в своя актив в F1.

„Много съм развълнуван за предстоящия сезон с Алпин, който ще бъде четвъртата ми година в семейството на този отбор. През 2022 г. показахме голям напредък и завършихме четвърти при конструкторите. Всички във Франция и Обединеното кралство работят усилено по развитието на А523. Нямам търпение да започне сезон 2023. Искаме да продължим възходящата траектория от миналата година“, каза Окон.

„С нетърпение очаквам да тествам автомобила както трябва в предсезонния тест. Новата разцветка изглежда фантастично и наистина се откроява. Сигурен, че ще изглежда невероятно и на пистата“, продължи Окон. „Работих много усилено през зимата, за да се подготвя за началото на сезона. Чувствам че съм в наистина добра форма и точно сега със сигурност съм готов да се състезавам отново“, допълни състезателят на Алпин.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)