Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли след един ден в Алпин: Разбрах защо са 4-ти в шампионата....

Гасли след един ден в Алпин: Разбрах защо са 4-ти в шампионата. Догодина можем да постигнем много впечатляващи неща

5179
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли; снимка: Пирели

Пиер Гасли бе един от пилотите, които работиха за първи път с новия си отбор по време на теста на пистата Яс Марина, проведен след финалната надпревара за сезон 2022 във Формула 1. Французинът още в понеделник работи по седалката си заедно с екипа на Алпин, а вчера седна зад волана. И реакцията му в края на изпитанията бе наистина възторжена. Гасли каза, че просто не е могъл и да се надява на по-добър първи ден с тима.

„От видяното за този един ден и от показаното през сезона определено съм убеден, че догодина можем да постигнем много, много впечатляващи неща заедно“, продължи Гасли

„Дойдох за тези тренировки с отворено съзнание, защото за първи път сменям абсолютно цялата среда. И първоначално всичко бе различно – усещането при каране, газта, твърдостта на педалите, реакциите. Успяхме да напаснем всичко така, както искахме и много бързо се почувствах комфортно в болида. Сега разбирам защо Алпин завърши четвърти в шампионата. Навързах нещата и се вълнувам много от това, което предстои“, каза още Гасли.

Французинът сподели, че и той като другите пилоти в нови отбори основно се е занимавал с това да се запознае с тима, процедурите и всичко останало в непознатата обстановка.

„Направих само един реален опит за време и нещата се получиха чудесно. Нямаше грешки, можех да карам така, както искам. Искам да променя някои неща и затова бе толкова важно да започнем общата си работа. Сега мисля, че и аз, и те имаме по-добра идея кой къде е, а не да чакаме до февруари, когато да им заобяснявам каква кола предпочитам.“

„Изкарах последните пет години с един тим. Сега, в новия екип виждам огромен опит – и при инженерите, и при хората в бокса. Все още не съм разгледал всичко, но бях наистина впечатлен от начина на работа. Посрещнаха ме по възможно най-добрия начин и досега имаше само положителни знаци за бъдещето. И това ме вълнува страшно много преди да изляза във ваканция“, допълни Гасли.

Пиер каза още веднъж, че наистина вярва във възможностите си с Алпин и в шанса да постигнат „заедно нещо изумително“.