Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо впечатлен от управлението и двигателя Мерцедес на Астън Мартин

Алонсо впечатлен от управлението и двигателя Мерцедес на Астън Мартин

5764
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Пирели

Фернандо Алонсо седна за първи път в болид на Астън Мартин днес, участвайки в теста след финалната надпревара от сезон 2022 във Формула 1. Болидът на двукратния световен шампион е без абсолютно всякакви спонсорски лога по него. Причината е, че договорът на Алонсо с Алпин по принцип е до края на календарната година. Той участва в изпитанията с Астън Мартин благодарение на изрична уговорка с вече бившия си екип. А първото сядане зад волана на AMR22 му е донесло приятна изненада, заяви самият Алонсо. Той направи почти сто тура – 97 – за петте часа работа.

„Сега съм далеч по-оптимистично настроен. Бях щастлив на 90%, когато подписах с Астън. Като започнаха да напредват и завършиха силно сезона станаха 100%. Сега съм на 100% и отгоре“, заяви Алонсо

„При връщането ми с Алпин имаше известни притеснения относно управлението на колата. Работихме близо пет месеца, за да оправим системата и подаваната информация. За мен бе приятна изненада, че веднага се почувствах добре с управлението на Астън Мартин-а. Няма да има нужда от големи промени“, каза испанецът.

„Вчера ми казаха и какъв е километражът на задвижващата система в болида. Това малко ме притесни. Казах, че числото е малко високо за моите стандарти. Но направихме 97 обиколки без никакви проблеми и това е изключително“, коментира още Алонсо

Двукратният световен шампион е доволен, че има възможността да седне в новата си кола на практика ден, след като приключи тазгодишното първенство.

„Много е полезно да се направи директно сравнение със случилото се отпреди два дни на същата писта, в същите условия. Забелязват се много неща. Можем да обсъдим баланса и ще го сторим, но се надяваме догодина колата да е напълно различна. Трябва да премисля всичко, което забелязах, всякакви дребни неща. И повечето са свързани с удобство, не толкова със самия баланс или поведението на болида. Не знам много неща – различните съобщения на екипа например. Човек е свикнал с един начин на работа и е нужно малко време, за да възприеме друг. Като че ли тези неща са приоритетни в момента“, допълни Алонсо.