Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли трябва да подобри представянето си до лятната пауза, заяви Марко

Гасли трябва да подобри представянето си до лятната пауза, заяви Марко

1342
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли трябва да подобри представянето си до лятната пауза. Това заяви главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко. Французинът се представя много неубедително от началото на сезона.

В последния кръг в Австрия той остана едва 7-и, като в същото време съотборникът му Макс Верстапен спечели състезанието. Холандецът затвори съотборника си с една обиколка.

Заради формата на Пиер се появиха слухове първо, че Гасли може да бъде заменен от Нико Хюлкенберг. А след това и такива, че той може да загуби мястото си за сметка на Дани Квят.

Марко отхвърли тези спекулации, но заяви, че Гасли трябва да бъде притеснен от показаното и да подобри представянето си до лятната пауза.

Тя започва след Гран при на Унгария на 2-4 август.

„Победата на Макс може да бъде обяснена частично от факта, че в Австрия имахме ново предно крило, каза Марко пред Auto Bild. – С него направихме голяма стъпка напред. Но за жалост останахме реално само с една кола в състезанието.

Гасли трябва да се подобри, особено по отношение на изпреварванията. Той трябва да започне да постига резултати до лятната пауза. Но аз съм сигурен, че с наша помощ той ще го направи.“