Начало Избрани Гасли: Време да се върнем към участие в Q3

Гасли: Време да се върнем към участие в Q3

313
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

В Алфа Таури се надяват да постигнат напредък във Франция. Отборът от Фаенца ще използва подобрена версия на своя болид АТ03, с която иска да се върне в зоната на точките. Пистата Пол Рикар разполага с голям брой среднобързи и бързи завои, които са ахилесовата пета на автомобила на екипа.

Алфа Таури се намира на осмо място при конструкторите след първите 11 кръга от тазгодишната кампания в F1 с актив от 27 точки. Най-доброто постижение за тима е пето място на Пиер Гасли в Азербайджан. Оттогава италианците не са попадали в зоната на точките.

Гран при на Франция ще бъде домашно състезание за Пиер Гасли. Пилотът на Алфа Таури има две влизания в зоната на точките на пистата Пол Рикар. Миналата година той финишира на седма позиция, което за момента е най-доброто му постижение на родна земя.

„Състезавал съм се няколко пъти на Пол Рикар в Евро-Формула и Формула 3. Миналогодишната Гран при беше доста трудна за мен, тъй като трябваше да стартирам от питлейна заради грешка в квалификацията. Това е писта, на която се нуждаете от настройки, които да работят добре в средноскоростни завои. Трасето може да се окаже доста трудно, защото има дълга права и бърз завой след нейния край. Също така има и нискоскоростни и средноскоростни завои в края на първия и третия сектор. Обикновено това би подчертало някои слаби места в нашия автомобил“, каза Гасли.

„Във Франция ще имаме актуализации и се надяваме да няма повторения на събитията от някои състезание. Време да се върнем към участие в Q3. Така ще ни бъде по-лесно да спечелим точки в неделя. Избрахме основен ъпгрейд, а не множество малки. Той е насочен към увеличаване на натоварването на автомобила, тъй като бяхме доста слаби в средноскоростните и високоскоростните завои. Надявам се, че това ще ни донесе повече постоянство и ще ни позволи отново да се борим в средната част на полето“, добави пилотът на Алфа Таури.

Французинът ще използва специален дизайн на своята каска по време на домашния си уикенд.

Съотборникът на Гасли Юки Цунода има само едно участие на Пол Рикар. Японецът завърши извън зоната на точките в миналогодишната надпревара. Сега той се надява на добър резултат, който да му помогне да запази мястото си в Алфа Таури.

„Надявам се, че нещата ще станат много по-добри с актуализациите, които ще имаме по автомобила този уикенд. Те са предимно свързани с аеродинамиката и би трябвало да доведат до истинско подобрение на представянето ни. Готов съм  да ги изпробвам на Пол Рикар с надеждата, че ще ни върнат в борбата за точки“, сподели Цунода.

„Това е специален уикенд, тъй като това е домашно състезание за Гасли. Искам да се насладя на събитието и да го споделя с всички мои фенове, поддръжници и любители на състезанията от F1. Всъщност организирахме специална трибуна на Гасли на шикана на задната права. Хубаво е, че мога да направя нещо по-лично и да се свържа с феновете малко повече от обикновено. Атмосферата ще бъде добра. Надявам се да се представим достатъчно добре, за да постигнем добър резултат пред френската публика.“