Начало Избрани Гасли: Все още правим всичко възможно, за да извлечем максимума от колата, с...

Гасли: Все още правим всичко възможно, за да извлечем максимума от колата, с която разполагаме в момента

283
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли и Юки Цунода се отправят към уикенда на Силвърстоун с надежда да бъдат в зоната на точките. Предишната надпревара беше много трудна пилотите на Алфа Таури след като Цунода отпадна, а Гасли финишира едва 14-ти. Французинът се надява пистата Силвърстоун да е не е толкова лоша за болида АТ03. Победителят в Гран при призна, че е сънувал кошмари, когато е виждал колко точки е загубил от началото на сезон 2022 в F1. В допълнение Гасли официално остава в тима на Алфа Таури и през следващата година.

Очаквам с нетърпение този уикенд на Силвърстоун по много причини, включително и поради факта, че вече знам, че мога да гледам напред към следващите 18 месеца с този отбор. Радвам се, че това беше потвърдено възможно по-рано. Сега имаме време да планираме стратегия за изграждане и развитие на автомобила за следващата година. Вече знаем, че можем да се представяме добре заедно. Убеден съм, че ако работим добре до края на този сезон, няма причина да нямаме отличен сезон 2023″, сподели Гасли.

„За мен лично целта ми е да помогна на този отбор да стигне до върха. В сравнение с времето, когато дойдох тук за първи път през 2017 г. , сега имаме много повече опит в съвместната работ. Всички в екипа се познаваме и разбираме много добре, както във Фаенца, така и в Бистър. Работим ефективно заедно, като се основаваме на предишната си история и многото сезони на съвместни състезания. Имам големи амбиции за остатъка от кампанията. Винаги давам максимума от себе си, за да постигна най-добри резултати за отбора. Ще продължа да се стремя към най-добрия сезон, който този отбор някога е имал.“

„Що се отнася до Силвърстоун,  това е писта, която е доста харесвана от всички. Тя е доста бърза и тенична. Усещането от автомобила е невероятно, особено в участъка между Маготс и Бекетс. Но ще трябва да видим как ще се справим, защото, ако трябва да сме честни, когато оценяваме автомобила си, знаем, че ни липсва малко притискане. Можем да очакваме да се справим с уикенд, който може да не е лесен за нас. Все още правим всичко възможно, за да извлечем максимума от колата, с който разполагаме в момента. Освен това чакаме някои ъпгрейди, които ще се появят скоро“ добави пилотът на Афа Таури.

„Засега трябва да сме готови да се възползваме от всички възможности, които се появят, макар че на хартия Силвърстоун ще бъде труден за нас. Това е домашно състезание за Ред Бул, а в известен смисъл и за нас. Аеродинамичният ни отдел и въздушния ни тунел се намират недалеч от пистата. Атмосферата тук е доста специална. Очаквам интересен уикенд на Силвърстоун“, обобщи Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли в екипа на Алфа Таури сподели впечатленията от първото си посещение в Монреал. Също така разказа какво е правил по време на паузата преди уикенда на Силвърстоун.

Поглеждайки назад към последния кръг, се наслаждавах на първото си посещение в Канада. Харесах това, което видях в страната и в град Монреал. На пистата обаче имахме още един доста труден уикенд. Темпото беше налице. Бях доста доволен от представянето си, което според мен беше по-добро от това в предишната Гран при на Азербайджан. Разбира се, трябваше да получа наказание за двигателя. Знаех, че състезанието ще е трудно. Все пак то вървеше добре, докато за съжаление не завърши в бариерата. Много съм много разочарован този неприятен инцидент. Просто трябва да го приема като още един опит за учене. Освен това вече познавам пистата в Монреал. Преди това нямах абсолютно никакъв опит на нея“, заяви Цунода.

„Изминалата седмица беше доста натоварена. Първо се концентрирах върху физическата си подготовка във Фаенца, което е изключително важно при толкова натоварен график. След това в заминах за Сан Марино за състезанието Red Bull SoapBox. Никога досега не съм участвал в нещо подобно. Беше много забавно. Наистина ми хареса да оценявам всички различни заявки. Екипът дори имаше дизайн на сапунена кутия, който приличаше на моята каска! След като връчих трофея на победителя, се отправих към симулатора в Обединеното кралство, където се концентрирах върху Силвърстоун и Ред Бул Ринг.“

„Познавам добре ттова легендарно трасе, тъй като за първи път се състезавах тук през 2019 г. във Формула 3. Дори успях да спечеля точки в един от стартовете. Следващата година имахме четири състезания във Формула 2 в рамките на два уикенда. Аз заех трето място в първото състезание и спечелих второто спринтово състезание. Миналата година спечелих точка за десето място. Спомням си, че атмосферата беше страхотна, тъй като имаше наистина много публика. Чувствам, че това е писта, на която мога да се справя добре.“

„С нетърпение очаквам да карам на тази високоскоростна писта от старата школа. Що се отнася до скоростта, новите автомобили ще бъдат малко по-бавни от миналогодишните, но ще постигат сходни времена за обиколка с тези, които сме виждали в миналото. Въз основа на това, което видяхме в Азербайджан, може би ще е малко по-лесно да се изпреварва на Силвърстоун, отколкото в миналото. Нашата цел е да се опитаме да стигнем до Q3 в събота и да спечелим точки в неделя. Мисля, че състезанието може да се окаже трудно за настоящия ни пакет. Ако постигнем добро време в свободните тренировки, това ще ни помогне за остатъка от уикенда“, завърши Юки Цунода.