Начало Избрани Гасли: Всички сме разочаровани от слабото начало на сезона

Гасли: Всички сме разочаровани от слабото начало на сезона

352
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли коментира изказването на Лоран Роси. Пилотът на Алпин заяви, че всички в отбора са разочаровани от слабото начало на сезон 2023 в F1. Мнението на французина бе подкрепено от неговия сънародник и съотборник Естебан Окон.

Алпин започна тазгодишната кампания със сериозни амбиции. Отборът от Енстън имаше за цел да запази четвъртото място при конструкторите и да намали изоставането си от водещите тимове Ред Бул, Ферари и Мерцедес

За момента Алпин не оправдава собствените си очаквания. Френският отбор спечели само 14 точки след първите пет кръга от тазгодишната кампания и заема шестото място при конструкторите. Французинът има еднакъв актив с Макларън. Британският екип заема по-предна позиция благодарение на по-силните индивидуални резултати на Ландо Норис.

Слабото представяне на Алпин не се хареса висшето ръководство на тима и най-вече на Лоран Роси. CEO-то на френския отбор отправи предупреждение ако няма подобри резултатите и заяви, че не е никак доволен от лошото изпълнение и „аматьорския“ подход на тима.

„Ако не успеят да дадат 500% от себе си и да обърнат кораба, ще има смекчаващи вината обстоятелства. Това е добро предзнаменование за бъдещето“, заяви Роси.

„Ако това не се случи, то тогава ще има последствия. Няма да чакам до края на годината. Траекторията, по която се движим не е добра. Трябва да поправим начина на мислене на отбора възможно най-скоро“, добави CEO-то на Алпин.

Острата критика на Роси се отрази доста негативно в редиците на Алпин, като се започне от пилотите и се стигне до ръководството. Естебан Окон обаче каза, че не се е притеснявал от това и е показал най-доброто от себе си.

„Съсредоточавам се върху карането си. Моята задача е да постигам резултати на пистата и да извличам максимума от автомобила“, сподели Окон.

Междувременно Гасли обясни, че постоянно комуникира с Роси и ръководителя на групата на Рено Лука де Мео. Французинът се намира в първия си сезон в екипа след като се присъедини в началото на тази година. Той също така каза, че продуктивното състезание в Маями е повишило настроението на отбора. Тогава той финишира осми, докато Окон бе девети. Това бе едва втори случай, в който Алпин вкара и двете коли в зоната на точките за 2023 г.

„Това е един постоянен разговор с Лоран, Лука и всички в отбора“, сподели Гасли.

„Всички сме разочаровани от слабото начало на сезона. Не успяхме да се възползваме от всички възможности, които имахме. Точно затова мисля, че в Маями беше добре да постигнем силен резултат и с двата автомобила“, продължи Гасли. „Очевидно искаме повече и да се борим с Мерцедес и Ферари и с момчетата пред нас. Честно казано смятам, че не сме много далеч от това“, добави състезателят на Алпин.