Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли: Хонда ще настигне Ферари и Мерцедес през 2019 г.

Гасли: Хонда ще настигне Ферари и Мерцедес през 2019 г.

100
0
Пиер Гасли,Торо Росо,Хонда

Пиер Гасли смята, че Хонда ще настигне Ферари и Мерцедес като качества на задвижващата си система през 2019 г. Французинът ще кара за големия отбор на Ред Бул през следващия сезон, като „биковете“ ще използват двигателя именно на Хонда. През този японските продукти бяха ползвани от Торо Росо.

Смята се, че моторът на Хонда вече е по-мощен от този на Рено с около 20 конски сили, но изостава с около 40 спрямо лидерите от Ферари в последната си спецификация. В тази връзка главният съветник в Ред Бул Хелмут Марко каза, че очаква догодина пасивът на Хонда спрямо водещите да е около 13 к.с.

„Момента още има изоставане на Хонда спрямо двигателите на Мерцедес и Ферари и мисля, че това поставя нас и Рено в малко по-трудна позиция, каза Гасли. – Знаем, че не ни достига мощност и в Хонда също знаят, че изостават. Те правят всичко, което могат и тестват различни неща. Те натискат здраво.

Смятам, че следващата година ще направят още една стъпка напред. Не можеш да наваксаш това изоставане за няколко седмици или месеци. Нужно е време. Не очаквам в Хонда да бъдат на нивото на другите водещи мотори на старта на следващия сезон. Но те ще достигнат до тяхното ниво, тъй като инвестират много и се развиват интензивно.“

Водещият пилот на Ред Бул Макс Верстапен е на подобно мнение: „Това, което казваме за Хонда не е лъжа. Виждаме всички цифри, но нещата зависят и от прогреса на конкурентите ни. Реалист съм.

Очаквам да изоставаме по отношение на представянето в началото на следващия сезон, но определено ще сме в по-добра позиция, спрямо сега. Дали това ще е достатъчно да се борим за победите и титлите, ще видим.“