Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли изненадан от видимостта с „ореола”

Гасли изненадан от видимостта с „ореола”

30
0

Пиер Гасли заяви, че е изненадан от добрата видимост, която има със защитното устройство на кокпита от типа „ореол”, което изпробва вчера по време на първия ден от тестовете на отборите от Ф1 на пистата Силвърстоун. Според резервния пилот на Торо Росо, който тества за Ред Бул във Великобритания, видимостта е била изненадваща, тъй като почти не се е различавала от тази без устройството.

ФИА иска защитените кокпити да станат задължителни за използване от следващия сезон, като идеята е да се използва именно устройството от типа „ореол”, което първи изпробваха от Ферари по време на зимните тестове в Барселона. Засега не е ясно дали това ще бъде одобрено, като защитното устройство има и много противници сред пилоти и шефове.

„Малко съм изненадан, тъй като предпазния ореол не променя много нещата, заяви Гасли. – Но отвътре изглежда малко странно, тъй като гледайки напред, виждаш този триъгълник, който се образува горе. Различно е. Но аз не го харесвам, защото за мен Ф1 винаги е била спорт с отворени кокпити. Ще видим както ще кажат от ФИА за това.”