Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Genii Capital не смята да продава Лотус, но няма нищо против нови...

Genii Capital не смята да продава Лотус, но няма нищо против нови инвеститори

35
0
Кими Райконен

През изминалите седмици се появиха слухове, че екипът на Лотус изпитва сериозни финансови трудности. Два независими един от друг източници обясниха, че служителите в отбора са получили последните си две заплати със закъснение, което в този бранш се смята едва ли не за сигнал за опасност. Тим шефът Ерик Булие обаче побърза да успокои журналистите, че подобни финансови проблеми не съществуват.

„Нямаме подобни проблеми“, заяви Булие. Според същите източници спасението за Лотус е дошло от изплащаните в края на октомври пари от ФОМ, които са описани като спасителен пояс „за всеки банкрутирал отбор“. Булие отрича финансовите проблеми, но разкрива, че собствениците от Genii Capital не биха имали нищо против да приветстват на борда и нови инвеститори. Според мълвата потенциален купувач вече е попитал за цената на 49% от екипа. Булие не отрича подобно нещо.

„Genii е частен инвестиционен фонд“, обяснява той. „Да привлечем партньори като съсобственици бе една от целите ни, но все още това не се е случило. Екипът продължава да е собственост на 100% на Genii Capital.“

Лотус не смята да спира инвестициите в отбора.

„Ние получихме наскоро нов стенд за изпитания на скоростни кутии. Имаме инвестиционен план за 2013 и 2014 г. Genii Capital стои на 100% зад екипа и за това няма никакво съмнение.

Стратегията ни за бъдещето е друг въпрос“, продължава Булие, но не смята, че фирмата скоро ще излезе от бизнеса. „Те са тук дългосрочно и цялостната стратегия на Genii Capital е обвързана изцяло с Формула 1. Нямаме и притеснения със спонсорските договори. Всички те са дългосрочни. Както много отбори и ние разговаряме с много фирми. Смятаме, че скоро ще бъдат сключени някои много плодотворни договори.“

Според вътрешна информация екипите на Лотус и Уилямс преговарят с Mastercard и американския концерн Honeywell.