Начало Картинг Георги Димитров преминава към състезанията с автомобили

Георги Димитров преминава към състезанията с автомобили

550
0
Георги Димитров
Георги Димитров

Доскорошният ни изявен картинг пилот Георги Димитров от тази година ще се състезава с автомобили. Той ще кара в много конкурентния шампионат Michelin Ginetta Junior Championship за тима на Richardson Racing.

Тимът е базиран в Корби, като ще участва в първенството, което е подържаща серия на Британския шампионат за туристически автомобили, с 4 коли. Едната от колите ще бъде управлявана именно от Димитров.

В последните няколко месеца тимът направи серия от тестове с различи пилоти. А Димитров бе сред най-добре представилите се. Освен него, за пилоти в тима бяха избрани още Тренън Бетани и Роуан Винсент. Първият кръг от новия сезон е в края на март на пистата Донингтън парк.

По думите на родителите на Георги, нашият пилот повече няма да се състезава с картинг. През миналата година той постигна последния си голям успех – 3-о място в Британския шампионат в клас X30 Junior.

„Много съм развълнуван от това да се присъединя към Ginetta Junior Championship и екипа на Richardson Racing за този сезон, каза Димитров. – Тимът показа, че е един от най-добрите в първенството в последните години и нямам търпение да започна да работя с тях.

Имам опит с колата от участието ми в Ginetta Junior Scholarship. Усещам, че това е добра кола, която да ми помогне да прогресирам като пилот. Това ще ми е първи сезон със състезателна кола и основното нещо ще е да се забавлявам. Ще има пилоти, които ще имат повече опит от мен. Искам да се боря за местата в топ 10. Ще бъде брилянтно да се кача на подиума.”