Начало Други Георги Димитров с 2 победи в дебюта си при автомобилите

Георги Димитров с 2 победи в дебюта си при автомобилите

367
0
Георги Димитров
Георги Димитров на подиума на пистата Донингтън парк

Георги Димитров направи фантастичен уикенд на пистата Донингтън парк във Великобритания в първия кръг от сезона в Michelin Ginetta Junior Championship за тима на Richardson Racing.

Българският пилот записа 2 победи и 1 второ място в трите състезания на прочутото трасе и така записа страхотен дебют в сериите. Димитров до миналата година се състезаваше с картинг, но реши да премине при автомобилите.

Тъй като не познаваше пистата, Георги натрупа много километри по време на свободните тренировки в петък. В квалификацията в събота той постигна 3-о време.

В първата надпревара 15-годишният талант постоянно бе в битката за челните позиции, като в крайна сметка финишира 3-и. След наказание на един от конкурентите пред него, Димитров бе класиран 2-и.

Във втората надпревара Димитров потегли страхотно от 3-а позиция и след силна атака от външната страна изпревари съперниците си и поведе. До финала той бе недостижим и записа победа.

Блестящото му представяне продължи и в третата гонка. Българският пилот запази лидерството след старта, като зад него в първите обиколки имаше цели 7 коли. В 5-ата обиколки той загуби лидерството, но след само 3 тура Димитров отново бе начело. От този момент нататък Гого не допусна никой да го доближи и финишира с повече от 2 секунди пред най-близкия си съперник.

Така след проведените 3 състезания Димитров има цели 27 точки аванс на върха в класирането пред втория.

„Какъв уикенд!, заяви Георги след финала. – Всъщност нямах прекалено големи очаквания за първия кръг от сезона. Така че да си тръгна от Донингтън парк с две победи и второ място е повече, отколкото бих могъл да се надявам да постигна.

Всяко състезание бе изключително оспорвано и трябваше да си на върха на възможностите си, защото разликите са много малки. Да постигнем това е невероятно и съм толкова благодарен и горд. Трябва да кажа огромно благодаря на всички в екипа на Richardson Racing. Те бяха фантастични през целия уикенд.“

Следващия кръг от сезона е идния уикенд (8-9 август) на друго прочуто британско трасе – Брандс Хеч.