Начало Други Георги Дончев с трето и четвърто място на Ред Бул Ринг

Георги Дончев с трето и четвърто място на Ред Бул Ринг

356
0
Георги Дончев
Георги Дончев, снимка: Overdrive Racing Team

Третият състезателен уикенд в тазгодишното издание на Porsche Carrera Cup Германия донесе на Георги Дончев поредната доза предизвикателства. Той и завърши с едно 3-о и едно 4-о място за българския пилот в клас ProAm.

На Ред Бул Ринг Дончев започна отлично в предварителните тестове. Той даде второ време в класа си, само на 0.1 сек от първия. Но вече обичайният червен флаг за тежка катастрофа в старта, едно съдийско наказание на квалификациите и няколко грешки затрудниха много задачата му през двата състезателни дни.

За разлика от предишните стартове от сезона, в Австрия не времето беше най-голямото предизвикателство. И през началните квалификационни сесии, и през двата състезателни старта в събота и неделя, над Ред Бул Ринг грееше слънце. И нямаше и помен от проливните валежи от предишните два кръга.

Георги Дончев
снимка: Overdrive Racing Team

Заради наказание за недостатъчно гориво в автомобила след края на квалификацията Porsche-то с номер 7 и българския флаг стартира и в двата манша от последна позиция. Без да допуска грешки и с умело маневриране покрай няколко аварирали състезатели, Дончев и в двата старта записа 21-о място в общото класиране.

За съботния ден това го изпрати на почетната стълбичка с трето място в класа, а в неделя остана на едно място от призовите 3 позиции.

„С всеки следващ старт виждам колко е трудно в такава конкурентна среда, но продължавам да давам всичко от себе си и работя за по-добро представяне“, коментира българският пилот.

Отлично продължава да е представянето и на водещия пилот от българския Overdrive Racing Team – Лари тен Воорде. Той завоюва четвърта победа в генералното класиране в първото състезание за уикенда.

За съжаление на Лари и българо-немския екип, в неделния ден той остана на крачка от почетната стълбица. Тен Воорде отстъпи на Джулиан Андлауер, Михаел Амермюлер и Дилън Перейра, всичките от BWT Lechner Racing.

Сезон 2019 на Carrera Cup продължава на 5 юли на пистата Норисринг.