Начало Други Георги Тачков участва на тестове с болид от Формула ADAC

Георги Тачков участва на тестове с болид от Формула ADAC

450
0
Георги Тачков

Нашият картингист Георги Тачков участва през вчерашния ден в тестове на Формула ADAC на пистата Лаузитцринг в Германия. Тачков заедно с още 24-ма млади пилоти от четири страни (Австрия, България, Дания и Германия) имаше възможност да направи своите първи крачки в едноместен болид.

Изпитанията, които започнаха само ден след шестия кръг за сезона в тази серия, стартира сутринта с напасване на седалките, последвани от теоретични занимания и практически тренировки. Колите са осигурени от всички седем тима в шампионата, като по този начин е имало възможност да бъдат видени от близо качествата на пилотите.

Нашето момче е направило осем обиколки сутринта и 20 следобед, което на късата версия на пистата отговаря на 100 км. Изпълнил е всички наставления на инструкторите, като в следобедните изпитания първо е карал зад водеща кола, а в последствие и без нея е държал перфектно идеалната линия. Времената в подобни тестове не се публикуват.

Специално интервю с младия талант Георги Тачков очаквайте в следващия брой на списание ClubS1, който ще излезе в началото на септември.