Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер пред Фетел и Хамилтън във втората тренировка в Германия

Льоклер пред Фетел и Хамилтън във втората тренировка в Германия

2411
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Майкъл Потс

Шарл Льоклер даде най-добро време във втората свободна тренировка преди Гран при на Германия. Втори в сесията се класира съотборникът му във Ферари Себастиан Фетел. Люис Хамилтън с Мерцедес бе трети.

Следобед температурите вече бяха невероятно високи – 37 градуса на въздуха, близо 50 на асфалта.

Ландо Норис и пилотите на Хаас бяха първи на трасето. Кевин Магнусен бе най-бърз от тримата с 1:16.214 мин. Той бе с гуми медиум, а съотборникът му Ромен Грожан и състезателят на Макларън – с хард.

10 минути след началото на сесията начело бе Карлос Сайнц с 1:15.457 мин (с медиум). Той бе изпреварен от Кими Райконен, който бе със същия тип гуми. Финландецът бе с 0,280 сек по-бърз от испанския пилот.

Двете Ферари-та също се появиха на пистата – Фетел с медиум, а Льоклер – с хард. Шарл излезе пръв с 1:14.569 мин, съотборникът му се нареди втори на 0,235 сек. Роденият в Монако състезател не бе съвсем доволен от колата си и каза по радиото, че управлението е трудно.

Междувременно Люис Хамилтън 1:14.456 мин даде най-доброто време в първата част от сесията

Пилотът на Мерцедес бе с гуми медиум, докато съекипникът му Валтери Ботас излезе с хард. С най-твърдата смес финландецът записа трето постижение, на 0,338 сек от Хамилтън.

След прибирането в бокса Фетел поиска от тима си проверка и може би промяна в баланса на колата си, за да подобри поведението на предна лява гума.

Ботас даде второ време – само на 0,011 сек от съекипника си. В следващия си бърз тур Хамилтън подобри собственото си постижение до 1:14.074 мин.

При първите опити със софт Фетел бе с 0,501 сек по-бърз от Хамилтън. След него Льоклер и пилотите на Мерцедес сложиха най-меките гуми. Шарл бе с 0,124 сек по-бърз от съотборника си. Хамилтън мина под 1:14 мин и съкрати изоставането си от Фетел, но остана трети – на 0,146 сек.

Ботас се измъкна четвърти – той бе на 0,662 сек. Макс Верстапен се обади по радиото, че няма мощност. Малко след това като че ли всичко в Ред Бул-а му се оправи. От питуола обаче се обадиха да се прибере в бокса.

Фетел направи излизане с медиум, но заяви, че не научава нищо и се прибра отново

След това отново сложи софт. През това време Хамилтън бе в по-дълга серия с най-меките гуми и правеше обиколки около 1:19 мин.

Нико Хюлкенберг спря на изхода от питлейна. Работата на немския пилот преди домашната му Гран при започна особено трудно с поредица проблеми. Някои от тях екипът му Рено ще реши за утре.

17 минути преди карирания флаг Пиер Гасли катастрофира на излизане от последния завой. Тренировката моментално бе спряна.

Сесията бе рестартирана само 9 минути преди изтичане на вторите 90 минути за подготовка. Размествания в подреждането не настъпиха. Льоклер остана начело, следван от Фетел, Хамилтън, Ботас, Верстапен. Позициите от шеста до десета заеха Грожан, Строл, Райконен, Хюлкенберг и Перес.