Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гиедо ван дер Гарде ще тества за Рено

Гиедо ван дер Гарде ще тества за Рено

41
0

Гиедо ван дер Гарде ще тества за Рено на пистата Каталуня следващата седмица. Това е част от наградата му за титлата в тазгодишното издание на Формула Рено 3.5

Холандецът, който бе тест пилот на Спайкър през 2007 година, ще отиде в базата на Рено, за да му се направи отливка за седалка. Там ще се срещне и с инженерите на отбора. Тестовете му пък ще бъдат на 17 и 18 ноември.

„Това е една страхотна възможност – да ми предложат от Renault Sport Technologies и ING Рено” – казва пилотът.

„Да мога да тествам болид от Формула 1 в тези условия – с един тим, който има две титли и спечели две състезания тази година – е страхотно.”

„За мен ще бъде нещо много специално да се върна в Енстън. Често ходех там и се упражнявах, когато бях част от програмата за развитие на пилоти на Рено. Следователно ще видя хора, които познавам. Това ще ми помогне да се интегрирам по-лесно.”

Вече е традиция пилотите от по-малките серии с болиди на Рено да тестват с тима от Формула 1. Така ван дер Гарде ще последва пилоти като Роберт Кубица, Алкс Даниелсон и Алваро Паренте.

„Най-важното нещо за мен ще бъде да науча възможно най-много. Ще дам най-доброто от себе си, за да отговоря на очакванията на тима.”