Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гилан: В Уилямс имаме всички предпоставки за добър сезон

Гилан: В Уилямс имаме всички предпоставки за добър сезон

47
0
Марк Гилан

От екипа на Уилямс искат да забравят колкото се може по-бързо сезон 2011. В класирането при конструкторите британците се смъкнаха от шесто на девето място и по този начин станаха последния отбор в средата на класирането. След тях останаха единствено новите отбори без спечелени точки. Така в екипа се наложи да се направят сериозни промени, като една от тях бе завръщането към Рено, които ще снабдяват отбора с двигатели. Имаше и доста персонални промени.

До съвсем скоро време Франк Уилямс и Патрик Хед бяха лицата на отбора, основали го през 1977 г. През 80-те и 90-те години Уилямс се превърна в един от водещите отбори. В края на 2011 г. обаче Патрик Хед се оттегли след 34 годишна работа от управителния съвет на отбора.

Сега Марк Гилан отговаря за случващото се на пистата, а Майк Кофлън отговаря за работата във фабриката.

„Не е лесно да си пътуващ технически директор“, цитиран е Гилан от Аутоспорт. „Трудно е да надзираваш случващото се във фабриката при положение, че пътуваш за 20 състезания, много от които презокеански. Затова се нуждаем от силна фигура, която да направлява процесите във фабриката.

В миналото правехме много части, от които нямахме особено много преимущество. Понякога не виждахме никакво подобрение на пистата и в крайна сметка се оказвахме с много допълнителен товар, който в крайна сметка се оказваше ненужен, защото много от новите компоненти не бяха проверени, а обратната реакция бе доста бавна.“

FW34 ще бъде каран през новия сезон от Пастор Малдонадо и Бруно Сена. Това е колата, от която се очаква да поведе отбора отново нагоре. Според Гилан необходимите ресурси за успех са налице.

„Имаме чудесна фабрика, оборудвана по най-добрия начин, имаме и много добър аеротунел, които е един от най-добрите във Формула 1. Имаме всички предпоставки, за да направим един бърз и надежден автомобил.“