Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Главният конструктор на Заубер Мат Морис напуска екипа, отива в Макларън

Главният конструктор на Заубер Мат Морис напуска екипа, отива в Макларън

82
0
Мат Морис

Главният конструктор на Заубер Мат Морис ще напусне отбора от Формула 1. Постът му ще бъде зает от шефа на отдела за концептуален дизайн Ерик Ганделен.

Промяната влиза в сила още в началото на следващия месец. Ганделен става главен конструктор на 1 юли, но точното време на напускане на Морис още не е определено.

Мат ще си тръгне от компанията на дата, която тепърва ще се реши – обясни говорител на екипа, цитиран от autosport.com.

Морис се присъединява към Заубер през април 2011 г. Преди това работи за Уилямс от 2003 до 2011 г., където достига поста шеф на отдела за трансмисии.

Днес бе обявено, че конструкторът ще се присъедини към Макларън. Морис ще може да започне работа, след като бъде освободен от договора си със Заубер. Той ще работи заедно с техническия директор на екипа Тим Гос.

Назначението на Мат е първата стъпка от продължаващата ни програма за укрепване на инженерния ни департамент в подготовка за пристигане на Хонда през 2015 г. – заяви говорител на Макларън на пистата Силвърстоун.

Тимът на Заубер бе истинска сензация през 2012 г., когато с Камуи Кобаяши и Серхио Перес взе четири подиума. Този сезон обаче не се развива толкова добре за екипа. Привлеченият в края на миналата година Нико Хюлкенберг дори признава известно разочарование от ситуацията и темпото на колата, след като се надяваше на постоянно представяне и редовно печелене на точки през 2013-та. Немският пилот сподели още подробности за тима си в интервю за последния брой на списание ClubS1 (161).