Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глобиха Ферари с 5000 евро

Глобиха Ферари с 5000 евро

43
0

Стюардите на Гран при на САЩ глобиха Ферари с 5000 евро. Причината е, че тимът е пуснал колата на Кими Райконен да напусне бокса при опасна за пилота и участниците ситуация. По силата на точка 28.13 с от спортният регламент тимът е наказан, защото кола 7 е била върната в състезанието преди и четирите колела да бъдат монтирани правилно.

За радост на финландеца и тифозите обаче няма наказание за следващия старт в Мексико. Наказанието обаче всъщност е малкият проблем на Ферари този уикенд. Много по-сериозни са въпросите за липсата на скорост на колата и невъзможността Скудерията да се бори дори с Ред Бул за място на подиума до Мерцедес.

„Това бе едно трудно състезание в един труден уикенд, обобщи събитията Себастиан Фетел. – Мисля, че четвърто място бе максимумът днес.“ Себ обясни още, че в Скудерията нямат обяснение защо на близката като характеристики Сузука колата вървеше, а в САЩ – не. Същото повтори и Кими Райконен.

„Балансът бе добър, но просто нямахме скорост, особено в бързите завои“, описа картината Фетел. Той заяви още, че вероятно другите просто използват по-добре гумите, докато Ферари нямат този сезон и предимство на горещите писти, макар че днес не бе чак толкова топло.

Кими Райконен от своя страна обясни, че избора на тактика с 3 стопа и използване на гуми суперсофт е била калкулирана като по-бърза стратегия за него с неговите настройки, но реално е била рискована. Той заяви още, че разликата в представянето на гумите съвсем не е била голяма и във Ферари са били наясно с това още от петък.

Фетел заяви още, че не се притеснява чак толкова от резултатите в момента като база за колата за 2017 г., защото още нищо не може да се каже със сигурност как ще бъде използвано и какво ще се постигне.