Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глобиха Ралф $50 000

Глобиха Ралф $50 000

44
0

Ралф Шумахер трябва да плати глоба от 50 000 долара в резултат на вчерашното обжалване на наказанието му от Гран при на Германия пред Апелативния съд на ФИА.
На изслушването присъстваха пилотът, адвокат на тима му Уилямс, както и другите двама потърпевши от катастрофата – Рубенс Барикело и Кими Райконен. Ралф бе наказан от стюардите на Хокенхайм с отнемане на 10 позиции на стартовата решетка за Гран при на Унгария.
След изслушване обясненията на всички засегнати, Апелативният съд потвърди, че вината за инцидента е на Ралф, но наказанието е неподходящо. Решението да му бъде наложена солена глоба връща германеца в борбата за титлата, тъй като загубата на десет места след втората квалификация на Хунгароринг щеше да се отрази пагубно върху надеждите му за каквото и да било добро представяне.
– Доволен съм от решението – заяви самият Ралф. – След вчерашното изслушване не очаквах кой знае какво, но съм много щастлив от този изход. Според мен отборът представи много добре позицията си и това, сигурен съм, помогна в много голяма степен.
Франк Уилямс също каза, че е удовлетворен:
– Изслушването бе честно и напълно прозрачно, като бе направен пълен преглед на факторите, довели до инцидента. Сега екипът ни може да се съсредоточи изцяло върху предстоящото състезание в Будапеща.