Начало Автомобили Глобул популяризира безопасното шофиране в страната

Глобул популяризира безопасното шофиране в страната

110
0

Глобул стартира поредица от промоционални активности в рамките на националната си кампания Шофирай безопасно, по време на които операторът ще разпространява брошури със съвети за разумно шофиране и стикери за автомобили с логото на инициативата в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

Акцията се провежда за седма поредна година с цел да насърчи отговорната употреба на мобилни телефони зад волана и да допринесе за подобряването на пътната безопасност в страната. Стикери и брошури ще бъдат раздавани по главните булеварди, кръстовища и паркинг зони в шестте града. Инициативата на оператора ще продължи до 14 юли включително.

Брошурите на Глобул дават полезни съвети за управление на автомобил в екстремни ситуации, както и препоръки за безопасно шофиране в градска среда. Освен това листовките съдържат и актуален списък с основните санкции, които Законът за движение по пътищата предвижда при нарушение на правилата за пътна безопасност.

Тази година посланик на образователната кампания „Шофирай безопасно“ е четирикратният рали шампион и пилот на GLOBUL Rally Team Крум Дончев, а неин основен партньор е Прес Авто Клуб България, в който членуват автомобилни журналисти от различни медии в страната. До момента партньори на Глобул в кампанията за безопасно шофиране са били институции и дружества като Столичен Автотранспорт, Пътна полиция – София, Столична община, Съюзът на българските автомобилисти и компанията за таксиметрови услуги „ОК Супертранс“.