Начало Други Globul с награда за принос в пътната безопасност

Globul с награда за принос в пътната безопасност

57
0
Крум Дончев,Ясен Гуев

Globul получи награда за цялостен принос в подобряване на пътната безопасност в страната от Прес Авто Клуб България.

Компанията бе отличена за дългосрочната си социална инициатива „Шофирай безопасно. Говори с hands-free!”, която има за цел да насърчи разумното шофиране и отговорната употреба на мобилни телефони зад волана. Наградата бе връчена по време на церемонията по официалното награждаване на победителите в конкурса Автомобил на годината 2013.

Това отличие е доказателство, че усилията ни в посока подобряване на пътната безопасност се оценяват от българското общество. Щастливи сме, че кампанията ни успява да достигне до хората, тъй като вярваме, че безопасността на движение по пътищата зависи преди всичко от личната отговорност на всеки един от нас – заяви Ясен Гуев, директор Корпоративна политика в Globul.

„Шофирай безопасно. Говори с hands-free!” е дългосрочна образователна инициатива с национален обхват. Официален посланик на кампанията е четирикратният рали шампион на България и пилот на Глобул Рали Тийм Крум Дончев. В рамките на ежегодната си инициатива, компанията провежда поредица от активности с цел превенция и насърчаване на пътната безопасност в страната. До момента партньори на Globul в кампанията за безопасно шофиране са били институции и дружества като Столичен Автотранспорт, Пътна полиция – София, Столична община и Съюзът на българските автомобилисти.