Начало Други Глок и Шайдер сформират втори немски тим за Състезанието на шампионите

Глок и Шайдер сформират втори немски тим за Състезанието на шампионите

87
0
Тимо Глок,Тимо Шайдер

Тимо Глок и Тимо Шайдер ще подсилят значително немското участие в тазгодишното Състезание на шампионите. Уникалната надпревара, с която на практика приключва активната дейност в автомобилния спорт за сезона, ще се проведе отново на Еспри Арина в Дюселдорф – на 3 и 4 декември. Те обаче ще сформират втори германски екип и ще се опитат да победят в надпреварата за Купата на нациите сънародниците си Михаел Шумахер и Себастиан Фетел, които заедно имат не само 9 титли във Формула 1, но и 4 победи точно в това състезание. Съименниците ще карат само в първия ден на събитието.

Глок е добре познато име от сериите с едноместни спортни автомобили – шампион в GP2 за 2007 г., пилот във Формула 1 (в момента с Маруся Върджин Рейсинг).

Само най-добрите състезатели в света традиционно получават покани за това събитие, така че за мен е истинско удоволствие да съм част от тази група. Ще се надбягваме и с няколко от колегите в F1, така че ще е интересно да видим какво ще излезе от борбата ни с идентични превозни средства – коментира той.

Съименникът му Шайдер повече от десетилетие се състезава в немския шампионат за туристически автомобили (DTM) и е двукратен шампион (с Ауди пред 2008 и 2009 г.).

Ясно е, че отборът с двама шампиони от Формула 1 ще бъде смятан за №1 спрямо втория немски екип. Но това не означава, че няма да дадем най-доброто от нас, за да ги победим. Съотборникът ми е невероятно бърз пилот. Определено ще се старая максимално при първото си участие в Купата на нациите – обясни Шайдер.