Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок: Искам да надграждам над резултата си от Канада

Глок: Искам да надграждам над резултата си от Канада

56
0

Тимо Глок се надява да започне да се бори редовно за място в челната осмица след четвъртата си позиция в Гран при на Канада.

Миналогодишният шампион от GP2 постигна най-добрия си резултат в неделя, спечелвайки първите си точки. Сега идеята на германеца е да остави неприятния старт на сезона зад себе си и да започне да се бори по-често за точки.

„Няма причина да не спечелим отново точки и на Маникур” – казва Глок. „Първата ми цел ще бъда да вляза в третата част на квалификацията, тъй като през последните няколко състезания изпусках това за малко. А ако вляза в третата част, то ще имам възможността и да се боря за точки. Знаех си, че нещата ще се наредят в един момент, тъй като екипът ми се представяше страхотно и ние показвахме наистина добро темпо. Имах един наистина разочароващ уикенд в Монако, но този път нещата сработиха перфектно.”

„Имаше няколко състезания през този сезон, когато изглеждаше, че мога да спечеля точки – Австралия и Бахрейн например – но нещата накрая не се получаваха. Затова и съм толкова удовлетворен от тези пет точки.”

По време на надпреварата в Канада Глок дори успя да води за известно време, като германецът сподели, че това е било наистина много приятно чувство.