Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок очаква силен уикенд за Тойота във Валенсия

Глок очаква силен уикенд за Тойота във Валенсия

32
0

Тимо Глок вярва, че може да задържи темпото от второто място в Унгария и по време на уикенда от Гран при на Европа във Валенсия.

Тимът на Тойота се представяше доста убедително това лято, като за последните четири състезания пилотите на японския тим постигнаха два подиума. По този повод Глок казва, че не вижда причина това темпо да не продължи.

„Все още ми седи усмивката от Унгария” – казва 26-годишният германец. „Това бе страхотен резултат и фантастично чувство. Надявам се, че това ще бъде първият от много подиуми за мен във Формула 1.”

„Най-важното бе, че показахме колко сме бързи в момента, а и се придвижихме на четвъртото място в шампионата при конструкторите. Атмосферата в тима е отлична, като всички работим много усърдно и именно това направи подиума в Унгария толкова сладък. Но Валенсия си е ново състезание и трябва да започнем отначало.”

Глок, който караше в сериите Чемпкар през 2005 година, твърди, че има огромен опит в състезанията по нови писти и това може много да помогне този уикенд.

„Карал съм по доста улични трасета, когато се състезавах в Чемпкар, като през този сезон почти всички трасета бяха нови за мен, така че се научих да се адаптирам много бързо. Валенсия изглежда интересно трасе, а и е доста дълго, така че би трябвало да стане голямо шоу.”

„Ще имаме много работа в петък, за да настроим колата, но в момента сме в добра форма, така че съм оптимист за този уикенд.”

Съотборникът му Ярно Трули добавя: „Очаквам добър уикенд за нас, тъй като в момента сме в силна форма. Целта ни е да спечелим още точки, а ако достигнем до подиум – ще бъде страхотно.”