Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок в стабилно състояние, не е имал проблем с болида

Глок в стабилно състояние, не е имал проблем с болида

43
0

Домашната Гран при на Япония се оказа истинско изпитание за отбора на Тойота. Тимо Глок, който пропусна петъчните тренировки заради настинка и треска, днес катастрофира лошо по време на квалификацията.

Инцидентът на Глок бе най-тежкият от цял куп удари по време на сесията. Той бе откаран в болница в Йокаичи, където прегледите са установили порязване на левия крак. Тимо изпитва и болки в гърба, но като цяло е добре, в стабилно състояние.

Всичко това нямаше как да не хвърли сянка върху чудесното представяне на Ярно Трули, който след най-доброто си време в последната свободна сесия спечели и място на първа редица на стартовата решетка.

– Съчувствам на Тимо и съжалявам за случилото се, защото можеше и двамата да сме напред на стартовата решетка. Прекрасно е да чуя, че е добре – само е малко разочарован, задето не е в топ 6 с мен. Квалификацията се оказа истинска лудост. Определено съм доволен от резултата, особено заради японските ни фенове. Целият отбор свърши великолепна работа и в комбинация с подобрения ни автомобил имах шанса да отида на първа редица, за което им благодаря – обясни Трули.

Доброто поведение на автомобила в настоящата му версия и силното му представяне бе отбелязано и от главния мениджър на шаси отдела Паскал Васлон.

– Очевидно е, че сме разочаровани от изпускането на полпозишъна за по-малко от десета от секундата, но пък сме уверени в стратегията си и че ще сме конкурентоспособни утре. Що се отнася до инцидента на Тимо, данните не показаха нищо необикновено в тази обиколка – допълни той.