Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глок защити преминаването си в Мейнър

Глок защити преминаването си в Мейнър

33
0

Тимо Глок защити преминаването си в тима на Мейнър, който скоро вероятно ще бъде прекръстен на Върджин. Въпреки това германецът признава, че е малко вероятно да бъде сред пилотите в челото през 2010 година.

Глок не започна особено силно кариерата си във Формула 1, като първоначално кара за тима на Джордан. След това обаче спечели титлата в шампионата GP2 и се завърна триумфално с тима на Тойота. В последствие японският гигант реши да се оттегли, което постави известен проблем пред пилотите на тима. Глок бе свързван с евентуално място в Рено, но въпреки това той подписа договор с Мейнър.

По повод на решението си германецът коментира: „Някои казаха, че това е началото на края. Но аз съм минал през много върхове и спадове в кариерата си, така че определено имам добри очаквания в дългосрочен план… Според мен Формула 1 се връща към частните отбори.

Същевременно обаче Глок признава, че Мейнър вероятно няма да жънат успехи още от началото: „Това е една комбинация от млади, мотивирани и опитни хора. Искам да прогресирам с тях… Разбира се, през първата година някой може и да сочат към нас и да се смеят.

Резултатите ще дойдат след две или три години. Ако питате мен, много по-удовлетворително е да се движите нагоре с малък екип, отколкото просто да седите в печеливша кола“ – завършва германецът.