Начало Автомобили GM планира 500,000 автомобила с електрификация към 2017 г.

GM планира 500,000 автомобила с електрификация към 2017 г.

87
0
Chevrolet,Chevrolet Spark EV,Spark,Spark EV

Почти 500 000 автомобила на General Motors на пътя до 2017 г. ще са с форма на електрификация. Фокусът ще бъде поставен върху plug-in технологията, потвърди високопоставен служител от отдела за продуктова разработка.

Plug-in технологиите позволяват уникална възможност за промяна на живота на хората – отбелязва Мари Бара, главен вицепрезидент GlobalProductDevelopment пред медиите на изминалото събитие GMElectrificationExperience в Сан Франциско. – Plug-inбазираните решения ще играят съществена роля в нашето технологично портфолио в близко бъдеще. Такъв plug-inмодел е Chevrolet Volt,електрическият автомобил с удължен пробег, който бе представен през 2010 г. и се превърна в олицетворение на пътя на GM към електрическото пространство. Това, което започна като отправна точка за доказване на функционалността на технологията, се превърна в реална стартова позиция, даваща тласък на електрическите технологии, много по-силен от това което смятахме за реално преди пет години. Уникалната технология за задвижване, която бе пионерна при внедряването и във Volt – същата с която ще се оборудва CadillacELR – ще бъде съществен елемент от нашата стратегия за електрификация в бъдеще.

Наученото от Volt бе използвано и за Chevrolet Spark EV, който ще влезе в продажби следващата година на някои американски пазари и Северна Корея.

GMе на път да продава над 50,000 автомобила с електрификация тази година.