Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Година по-късно за Ковалайнен и Глок

Година по-късно за Ковалайнен и Глок

69
0

Двама пилоти отиват на Хунгагоринг този уикенд с идеята да се докажат. Хейки Ковалайнен и Тимо Глок завършиха миналата година съответно първи и втори, а в последните няколко състезания нямат особен късмет.

Ковалайнен е завършвал само два пъти в точките тази година, като единият път бе в Германия и бе силно изстрадан. Пилотът на Макларън обаче се надява, че новите компоненти, ползвани от Люис Хамилтън на Нюрбргринг, ще му помогнат този уикенд.

„Спечелих в Унгария през 2008 година, така че ще ми е приятно да се върна“ – казва финландецът. „Състезанието изглежда ще бъде загубено или спечелено в квалификацията. Трябва да си в челото и да караш с агресивен първи стинт, ако искаш да успееш в състезанието.“

Със само една точка от последните пет състезания Глок се надява да покаже форма и да спечели нови точки този уикенд в Унгария. Той също ще има на разположение нови модификации по пакета на Тойота, TF109.

„Унгария е специално състезание в кариерата ми след подиума миналия сезон“ – казва Глок. „Това ми бе първото от няколко силни представяния, така че се надявам, че още един силен уикенд там може да създаде известна инерция тази година.“

С 13 точки Глок в момента е осми – заедно с Фернандо Алонсо. Ковалайнен от своя страна е спечелил само пет точки и засега е 13-ти.