Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Големи структурни промени в Джордан

Големи структурни промени в Джордан

44
0

Във вторник от екипа на Джордан, съобщиха че вече са уточнени подробностите в започналата през ноември програма за преструктуриране на отбора.
Преструктурирането има за цел да бъдат намалени разходите нараснали неконтролируемо след последните успехи на отбора през 1999 г., когато Хайнц-Харалд Френцен постигна две победи за тима и имаше теоретична възможност да се бори за шампионската титла.
Промените ще доведат до намаляване на персонала с 15%, който трябва да бъде сведен до 200 човека. Работещите за тима са били уведомени още през ноември за предстоящото преструктуриране, били са калкулирани отново разходите на всички нива.
Според промените Еди Джордан ще отговаря за спортните и икономическите дела на отбора, докато за техническите отговорни ще бъдат директорът на дизайнерския и развоен отдел Анри Дюран и шефа на състезателния и тест екипи Гари Андерсън.
Един от досегашните изпълнителни директори Тревор Фостър, както и Тим Холоуей – досегашен ръководител на инженерния отдел си заминават веднага. Оперативният директор Джон Път ще напусне тима след като бъде завършено преструктурирането.